Mantis-identifikasjon

 

Farge

Fargen på en mantis kan variere mellom arter, hvor mange er litt grønn og mange er brune. Deres farge gjør at de kan blande seg inn i bakgrunnen og unngå deteksjon fra rovdyr og byttedyr.

Funksjon

Hodet på en mantis er trekantet og kan svinge rundt på nakken, med et stort sammensatt øye plassert på hver side. Käftene er sterke nok til å fortære sitt bytte, som vanligvis er et annet insekt.

Forbein

Mantisens forbener ligner en svingbjelke, slik at de kan utfolde seg og nå utover og deretter legge seg tilbake på seg selv, med en serie av ryggrader for å holde et offer på plass.

Identifikasjon

Mantisene har en langstrakt midtseksjon som fører til et plumperemneområde på baksiden. Den har lange rette vinger som bretter seg over ryggen.

Størrelse

Mens noen arter av tropiske mantis kan vokse til en fot i lengde, er de i USA normalt 3 til 4 inches lange som voksne. Av de 1500 typer mantisartene rundt om i verden bor 20 i USA. Den berømte mantis er den mest kjente for folk, og er et insekt som er lett å identifisere ved sitt odde utseende.