Raffinerte Vs. Urefinert Salt

 

Betydning

Raffinert salt er mer populært og tilgjengelig enn uberørt salt fordi det ikke klumper sammen i nærvær av fuktighet. Raffinert salt har anticaking midler som gjør det enkelt å bruke i salt shakers.

Jod

Menneskekroppen trenger jod for å regulere skjoldbruskfunksjonen. Jod er tilsatt noen sorter av raffinert salt, mens urefinert salt allerede inneholder jod i tillegg til andre mineraler.

Mineraler

Det er rundt 92 mineraler i uraffinerte havsalt, inkludert klor, kalsium, magnesium, svovel, silisium , brom, fosfor og vanadium. Raffinert salt inneholder ingen naturlige mineraler.

Smak

Det finnes forskjellige typer ureffinerte havsalter. Smaken og fargen er avhengig av hvor og hvordan de høstes. Raffinerte salt er hvite med liten variasjon i smak.

Andre bruksområder

Ubehandlet havsalt brukes også i kosmetikk og som badesalt. Flertallet av raffinert salt brukes til industrielle formål, for eksempel produksjon av papir, fargestoffer og såper. Raffinert salt, eller bordsalt, undergår raffinering for å fjerne mineraler og urenheter. Den inneholder natriumklorid (97,5 til 99,9 prosent) og tilsetningsstoffer, som jod. Uraffinerte havsalt inneholder natriumklorid (87 prosent) og andre mineraler (16 prosent). Begge salter reagerer forskjellig i menneskekroppen.