Slik åpner du NEF-filer i Adobe Photoshop Elements 6.0

 

1.

Åpne Adobe Photoshop Elements 6.0 og velg 'Åpne' fra Fil-menyen. Finn din NEF-fil og klikk på 'Åpne' for å hente konverteringsskjermen.

2.

Det første du vil merke er de røde flekkene i bildet ditt. Forhåndsvisningen viser de spekulative høydepunktene i bildet. Disse er høydepunkter uten detalj. Hvis disse er mindre, kan du rette dem ved å justere eksponeringen. Disse flekkene vil ikke bli sett i ditt endelige bilde. Det er normalt å ha noen spekulative høydepunkter i bilder, spesielt bilder med vann eller metallrefleksjoner. Legg merke til at det er to faner av justeringer du kan gjøre under konverteringsprosessen. Denne prosessen konverterer NEF-bildet til Adobes arbeidsområde. Du kan senere lagre bildet som en TIFF, JPEG eller mange andre bildeformater.

3.

Det er to faner full av justeringer du kan gjøre til bildet ditt under konverteringen. I «Grunnleggende» -fanen kan du endre eksponering, metning, fargetemperatur og fylllys. Når du har gjort justeringer og som måten bildet ser ut i forhåndsvisningsvinduet, Klikk på 'Detaljer' -fanen.

4.

Med detaljjusteringer kan du endre detalj, maskering, skarphet og lysstyrke av bildet. For å gjøre disse justeringene må du kontrollere at du se bildet på 100 prosent eller større, eller du vil ikke legge merke til endringene i forhåndsvisningen.

5.

Når du er ferdig med å gjøre justeringene, klikker du på 'Åpne bilde' for å hente bildet i Photoshop Elements-editoren. Før du åpner bildet, må du sjekke bitdybden for å velge arbeidsbitdybden du trenger. Den vil bli standard til 16 bits per kanal, siden dette er et høyoppløselig bilde . Du må kanskje endre dette til 8 biter per kanal for å få full nytte av alle Adobe-verktøyene. Du kan også umiddelbart lagre filen i en PSD-fil etter at den er åpnet.

6.

Den konverterte NEF-filen åpnes i Adobe Photoshop-redigeringsvinduet slik at du kan gjøre ytterligere endrer seg til filene som beskjæring, fargejusteringer eller tillegg av tekst. Når filen er konvertert og åpnet, kan du lagre den som PDF, TIFF, RAW, PNG eller JPEG-fil.

Tips og advarsler

  • Husk , du gjør ikke endringer i den opprinnelige NEF-filen, du konverterer bare den til bruk i programvaremiljøet.
  • Endre eksponeringen ligner samtidig kontrast og lysstyrke.
  • Nikon kamera eiere elsker sine kameraer og høyoppløselig NEF format. Imidlertid har ikke alle bilderedigeringsprogrammer muligheten til å håndtere dette proprietære formatet. I hovedsak er en NEF-fil en ukomprimert fil med høy oppløsning i likhet med et RAW-filformat. Selv om bare RAW-filer, og ikke NEF-filer, er oppført som et alternativ i Photoshop Elements, kan du åpne NEF-filer, og det nye konverteringsgrensesnittet gjør det enkelt å kompensere for uregelmessigheter i filen før du åpner. Husk at du ikke kan lagre som en NEF-fil med Photoshop Elements. Det må ikke være en ulempe, det kan faktisk være en fordel. Du kan beholde NEF-filer som en uberørt bilde-sikkerhetskopiering og behandle alle redigerte filer til JPEG, PNG, TIFF eller et annet filformat.