Hvordan identifisere Tadpoles

 

1.

Lær grunnleggende tadpole morfologi. I sin essens består tadpoles av en rund kropp --- med øyne, nesebor, munn (oral disk), spiracle og ventilasjon --- og en forholdsvis stor hale. Utvikling av tadpoles vil begynne å vokse bakben og til slutt, som metamorphs, spire forben og absorbere halen.

2.

Utfør noen målinger for å begynne med. Det er ofte nyttig å måle følgende: Tadpoleens totale lengde, fra munn til spissen av halen, halen på hale muskelen, tatt på plassering av ventilen, den totale høyden av halen (inkludert finen ) tatt på sitt høyeste punkt, og lengden på kroppen alene, ikke teller halen.

3.

Tast inn i halen. Hva er mønsteret av markeringer? Er de banded eller stripet? Ensartet farget eller bicolored? Er markeringen forskjellig på halefinnen og hale muskelen?

Merk posisjonen til øynene. Er de plassert dorsalt mot toppen av hodet, slik at de ikke registrerer seg i en topp-down eller bottom-up silhuett? Eller er de sideveis, bøyende fra sidene av hodet?

5.

Se på spiraket, åpningen i tadpoleens kropp hvorfra vann går ut av det operative kammer Det kan være to spirakler som er balansert i lateral eller ventrolateral stilling. Det kan være et enkelt spirakel som er lavt på kroppen, nærmer seg ventilen, eller det kan være et lateralt spirakel på tadpoleens venstre side.

6.

Legg merke til tadpoleens munnstykker. Kjevemantene har keratiniseringsbånd som manifesterer seg som en mørk kant til munnen. Øyebelegg den relative bredden av disse mørke kappene: smal (mindre enn halvparten av bredden av kjeften), medium (halv bredden er mørk) eller bred (kjeften er nesten helt mørk). Enkelte kompliserte identifikasjoner kan kreve en grundig undersøkelse av den muntlige disken som omgir kjever og er typisk innviklet.

p>

Tips og advarsler

  • Målingene tas best fra en levende tadpole, eller minst en som er godt bevart. En forstørrelseskilde vil likeledes y være nyttig.
  • Bruk en taksonomisk nøkkel, for eksempel den som er levert online av U.S. Geological Survey (se Resources), for en grundig identifisering.
  • Tadpoles er larver av anurans --- frosker og padder. Mens det er relativt lett å finne, da de er begrenset til vannlegemer og kan samle seg i store mengder, synes tadpoles å forklare lett identifisering. De er ofte spesielt mindre, mindre karakteristiske og radikalt annerledes enn de voksne formene de metamorferer til. Likevel, ved hjelp av en god taksonomisk nøkkel og en liten forståelse av tadpole-morfologi, kan den ivrige øyenvitneren gjøre noe i gang. U.S. Geological Survey s Patuxent Wildlife Research Center har gitt en utmerket tadpole identifikasjonsressurs online.