Hvordan lage et hjemmelaget spyd ut av en dowel

 

1.

Sug råhidetangen i vann i 24 timer.

2.

Sett den store tappen inn i visken vertikalt og klem den ned . Bor med 1/2-tommers bitt i midten av dybden til en dybde på 4 tommer.

3.

Bruk sandpapir til å glatte bunnen av den store dowel og runden kantene.

4.

Legg tappen nedover flat. Lag et merke på begge sider av u0026 # xBD; -inch dowel 3 inches fra toppen. Klem dybden inn i skrubben med merket du lagde på siden vendt oppover. Bruk boret med en 3/8-tommers bit for å bore helt gjennom merkene.

5.

Sett på sikkerhetsbriller og bruk puslesagen til å kutte fra toppen av u0026 # xBD; -inch dowel ned til hullet du boret. Plasser tappen under sagbladet og senk bladet inn i det tidligere borede hullet. Snu sågen og kutt den til enden av dowel. Skyv dybden en halv tomme over fra den første kuttet og sett tilbake ned til det borede hullet. Slå av saga og fjern dowel. Disse kuttene gir sporet til spydpunktet ditt.

6.

Test passformen til Clovis-punktet i sporet. Hvis nødvendig, bruk en meisel eller fil for å gjøre sporet større.

7.

Ta tongen ut av vannet og klem det i et håndkle for å fjerne overflødig vann. Hell litt skjult lim inn i en plastskål og suge thongen i den.

8.

Sett på plasthanskene og skyv spydspissen på '# xBD; . Begynn like under bunnen av spydspissen og tett omhyllingshalsen rundt dybden og pek fra bunnen av punktet til toppen av dybden. Slå løs tronen og legg flat for å tørke. Som thong tørker det vil krympe og bli vanskelig. Dette vil holde spydspissen godt festet.

9.

Etter at limet er tørt, sand ned basen av u0026 # xBD; -inch dowel og rund av bunnen.

10.

Flekk begge delene elfenben med svampebørsten. Dette vil gi dem et gammelt utseende. Skyv den mindre dowel inn i hullet i den større, og spydet ditt er klart.

Tips og advarsler

  • For en interessant veggdisplay, finn en tørket ut bøffelhodeskall og horn. Monter det på veggen med et par av disse spydene som er krysset over det.
  • Vær forsiktig og bruk vernebriller og vernehansker når du bruker trebearbeidingsverktøy.
  • Ved påføring av flekken gjør du Sørg for at området er godt ventilert.
  • Med spyd som ligner på dette prosjektet pleide Pleistocene jegere å drepe mammutter og bøffel. Få en følelse av historie ved å lage ditt eget Clovis-spjær som isbjørnjegere brukt for 12.000 år siden.