Hvordan lage varme fra magneter

 

1.

Koble fra en gammel lampe som du ikke trenger lenger, og kut ledningen to føtter fra kontakten. Alternativt kan du kjøpe en lampeplugg / akkordutskiftning hos en elektronikkbutikk som Radio Shack .

Slip de to ledningene i akkordet helt ned til noen få inches fra pluggen. Ingen spesielle verktøy er nødvendig --- bare saks eller en kniv. Sørg for ikke å kutte inn i plastbelegget som utestråler noen av de ledige leddene.

3.

Fest en av de to ledningene rundt en stor jern- eller stålbolt mange ganger --- 40 + ganger hvis mulig. Overlapping er OK, men ikke mer enn tre eller fire lag. Materialvalgene er viktige fordi mange andre materialer ikke vendte omvendt magnetisk polaritet i et vekslende magnetfelt.

4. < / p>

Strip en tommers belegg av endene av de to ledningene (ingen spesielle verktøy --- en saks eller en kniv er OK), og skar de bare enderne sammen. Fest elektrisk tape rundt det røde ledningen, for sikkerheten.

5.

Sett støpselet i en stikkontakt. Vekselstrømmen vil forårsake polaritetene til de mikroskopiske magneter i bolten å reversere retning frem og tilbake på grunn av det vekslende magnetfelt opprettet av spolen. Trykk på jernbolten for å føle den varme opp.

6.

Trekk støpselet ut av stikkontakten så snart du lukter noe som brenner. Det kan ikke være nok motstand fra spolen for å forhindre høy strøm som overbelaster hjemmeens elektriske ledninger, selv om det burde være.

Varme kan opprettes fra magneter ved å sette magnetisk materiale inn i et høyfrekvent oscillerende magnetfelt som gjør magnetens polaritetsbryter frem og tilbake med høy nok til å produsere merkbar friksjon. Slik teknologi har vært i nyheten i forhold til dreper kreftceller ved å sette inn magnetiske biter i svulsten. Denne ideen er ikke ny, men det som er nytt er bruk av magnetiske nanopartikler som søker og festes til kreftceller selektivt. Prinsippet kan demonstreres alene ved å skape en oscillerende magnetisk feltet med en vanlig vekselstrømstikkontakt.