Slik bestemmer du vanntrykk ved høyde på tårnet

 

1.

Forestill deg en kolonnavgrensning inne i vanntårnet som har et tverrsnitt av en fot med en fot, og en høyde som er lik høyden på tårnet. Vannets vekt utenfor denne avgrensningen bidrar ikke til netto oppad eller nedadgående trykk på vannet i kolonnen. Derfor kan vannet i avgrensningen betraktes som isolert.

2. < / p>

Vann vannet i kolonnen. En kubikkfot med vann veier 62,4 pounds. Så hver fot av høyde legger til 62,4 pounds nedadgående kraft.

3.

Forstørre høyden i føttene med 62,4 for å få pund per kvadratfot.

4.

Med 144 for å få pund per kvadratmeter (PSI), dvs. multiplisere høyden med 0,43 til få trykket i PSI Dette vil være trykket som tårnet utøver. Hvis h er høyden i føttene, er formelen Vanntrykk = 0.43h PSI.

Tips og advarsler

  • Måling i metriske enheter er mye enklere - eller bruker i det minste rangerantal - siden vann veier 1 gram per kubikkcentimeter. Slike enheter er skrevet i Pascals (Newtons per kvadratmeter). derfor finne ut som følger: Hvis vann veier 1 g / cm ^ 3, n er lik 100 ^ 3 g / m ^ 3 eller 1000 kg / m ^ 3. Tenk deg en skillevegg en meter med en meter og en høyde som er lik vattentårnens høyde, h. Massen av kolonnen er da 1000 h, hvis 'h' er i meter. Multipliser massen ved tyngdekraft akselerasjonskonstanten for å få vekt: 1000 h * 9.8m / s ^ 2 = 9800 * h Newtons per kvadratmeter per meter tårnhøyde = 9800 Pascals per meter tårnhøyde.
  • For nøyaktig måling av hvor mye trykk du trykker på vil ha, du må finne ikke høyden på tårnet, men forskjellen mellom tårnens høyde og tapen din. En annen komplikasjon er at tårnet ikke alltid er fullt. Så ovenfor beregner du det maksimale trykket mulig, ikke nødvendigvis det faktisk trykk.
  • Vann går nedoverbakke. Dette er grunnlaget for hvordan høyden på vanntårn gir trykk til vannet ditt. I oldtiden var dette grunnlaget for hvordan fontener arbeidet uten motorer. Hver fot av høyden på et vanntårn gir 0,43 pounds per kvadratmeter (PSI).