Slik leser du et oscilloskop

 

1.

Når du sender signalet du vil undersøke, juster du oscilloskopets amplitudeinnstilling til du kan se både toppen og bunnen av hver bølge. Skalaen langs siden av skjermen bør justere tilsvarende.

Undersøk bølgene som oscilloskopet viser på skjermen. Avstanden fra bunnen av en av bølgene, kalt troughet, til toppen, eller karm, kalles amplitude. Jo større amplitude eller avstand mellom trough og crest, jo høyere lyden som oscilloskopet mottok. Sammenlign amplituden til den registrerte bølgen til skalaen på siden av skjermen for å få en omtrentlig ide av lydens volum.

Kontroller oscilloskopets tidsjustering for å få en ide om hvor mye tid avstanden over skjermen representerer. Jo kortere mengden av tid, jo mer presis måling kan være, men du vil kunne se mindre av hele signalet.

4.

Sammenlign antall ganger som bølgen alte rnates fra crest til trough og tilbake til skalaen langs bunnen av skjermen. Denne måling kalles frekvensen. Jo oftere en bølge oscillerer i en gitt tid, desto høyere frekvens. Frekvensen måles i Hertz. En lyd som sykler en gang per sekund er en hertz. Telle antall sykluser som bølgen din fullfører i tidsenheten langs oscilloskopets bunnakse. Du finner frekvensen av lyden din i Hertz ved å multiplisere syklusene uansett brøkdel av et sekund de ble fullført i. For eksempel, hvis du teller antall sykluser som er fullført i en tiende av et sekund, multipliser med 10 for å finne Hertz.

Et oscilloskop er en enhet som representerer en lyd som en bølge på en skjerm. Enheten sammenligner signalets spenning, og plotter den mot tiden. Dette gir en visuell fremstilling av hvordan en lydbølge ser ut som den beveger seg gjennom luften. Oscilloskoper brukes ofte til å teste lydkretser og for å sammenligne lyder. Ved å sammenligne bølgene skapes forskjellige lyder, du kan begynne å forstå hvilke forskjeller i bølgen som vil høres ut og til slutt hvordan forskjellige bølger påvirker lyden. Det hjelper å ha en grunnleggende ide om hva hver del av bølgen betyr.