Hvordan male en bil med en ruller

 

1.

Bestem hvilket område av bilen du vil male først.

2.

Tørk hele overflaten av området du går å male først med denaturert eller gniddende alkohol som har blitt hellet på en klut eller et papirhåndkle. Dette vil sikre at alt såpestoff er fjernet. Tør overflaten med en klut eller et papirhåndkle, og la det lufttørke i noen minutter.

3.

Tynn bilsprimeren til den er væskelig nok til å spres med en malingsrulle, men fortsatt tykk nok slik at den ikke løper.

4.

Dyp rullen inn i bilsprimeren og fjern overskuddet slik at det ikke vil dryppe.

5.

Begynn på det maskerte området på den ene siden, og gå fra venstre til høyre, rull primeren på det forberedte området i en jevn bevegelse. Ikke bruk en frem og tilbake bevegelse.

6.

Fortsett å flytte rullen over området som blir primet, igjen i en jevn bevegelse, ikke frem og tilbake, til all primeren som var på valsedekslet, er borte.

7.

Legg på rullen med primermaling, og gjenta trinn 5 og 6.

8.

Vent omtrent 30 sekunder, og gjenta trinn 4, 5, 6 og 7. Fortsett til du har rullet primermaling over det samme området ca. tre eller fire ganger.

9.

Flytt til stedet der rullen løp ut av maling, og gjenta trinn 4, 5, 6 og 7, husk å overlappe litt på det tidligere primermalte området.

10. Når du er fullstendig ferdig med det området du valgte å primermaling først, flytt til neste område for å bli primermalt, og gjenta trinn 2.

11. Gjenta trinn 4, 5, 6, 7, 8, 9 og 10 til hele bilen har blitt primermalt.

12.

La primeren tørke i minst 48 timer.

13.

Us E sandkorn (ca. 500 til 600 grit) som er fuktet med vann for å sonde alle primerte områder til overflaten er helt glatt. (Dette kalles våtsliping).

Fjern eventuelt sandpapirgryt som kan forbli med en ren, våt klut og tørk deretter de slipede områdene grundig.

15.

Bestem at overflaten er perfekt jevn og jevn (ingen høye steder, støt eller andre ufullkommenheter), og fikse eventuelle mangler hvis du trenger det. Gjør dette ved å arkivere eller skrape høye steder og støter, og deretter våtgjøre overflaten igjen, begynner med 300-gritpapir og slutter med 500-600 grit sandpapir.

16.

La primermaling tørke i 48 timer.

17.

For å forberede bilen til bilbransjen selv (med andre ord topplakken), gjenta trinn 13 og 14.

Gjenta trinn 2, og gjenta trinn 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 og 11.

Tips og advarsler

  • Hold primermaling og topplakkemaling med samme konsistens som du har bestemt, det beste under hele prosessen. Juster det etter behov mens du arbeider.
  • Bytt rullelokk etter at du har primermalt bilen.
  • Bruk en filtreringsmaske mens du ruller på bilen. Med mindre du bruker et forlengelseshåndtak på rullen, vil du være ganske nær maling, og dampene kan begynne å irritere nesen, munnen eller øynene.
  • Bruk også filtreringsmasken, så vel som hansker og lange ermer når du bruker sandpapiret. Dette vil holde sandpapirgryten i å komme inn i nesen og munnen, og metallspåner kommer på huden din.
  • Bruk riktig øyevern når du bruker sandpapiret. Dette forhindrer at sandpapirkorn og metallskraver kommer i øynene dine. Du kan også ønske å bruke øyevern når du maler, for å unngå å bli primer og maling i øynene dine.
  • Du har reparert alle støt, dings, bukser, hull og rustede områder på bilen din. Du har vasket hele bilen grundig og skyllet den inntil alle spor av såpe er borte. Du har 'maskert', eller dekket, områdene som ikke trenger å få maling på dem. Du er nå klar til å bruke automotive primer maling og bil maling. Du vet at du gjør ditt beste maleri arbeid med en malingsrulle, i stedet for å male spray. Derfor skal du legge primeren og malingen på med en vals.