Kroppsdeler av en Colobus Monkey

 

Fur

Bruke de fleste av sitt liv i trær, Colobus aper trenger ofte å hoppe lange avstander for å komme fra treetop til treetop. Det lange håret på skuldrene til Colobus-apen kan vifte seg ut som en fallskjerm for å forårsake litt dra, noe som gir retardasjon når dyret kommer ned.

Lette ben

En annen tilpasning som hjelper Colobus aper å enkelt hoppe gjennom luft er deres lette benstruktur. Som bein av fugler, er Colobus bein lettere som gjør at de lettere kan hoppe fra tre til tre.

Langstrakte limbs

Colobus aper har avlange lemmer som er godt tilpasset for å svinge gjennom tregrener. Colobus aper bruker noen brachiation, som er en form for fremdrift som bare bruker armene til å svinge fra gren til gren.

Unike hender

Ordet colobus er avledet fra det greske ordet som betyr lemlestet. Dette navnet refererer til Colobus-apenes unike hender som har fire fingre og mangler en tommel. Denne kroklignende håndstrukturen hjelper i å svinge raskt mellom tregrener.

Forstyrrende farger

Colobus ape-farge varierer fra art til En art som kan være svart, hvit, rød og brun. En ting de alle har til felles, er at de ikke er en solid farge, men de har 'forstyrrende farge', noe som betyr forskjellige farger på forskjellige deler av kroppen. Forstyrrende fargestoffer er en form for kamuflasje som hjelper apene å blande seg inn i treetopsene. Det er mange forskjellige arter av Colobus, som er en gruppe av Old World aper. Alle varianter av Colobus aper er innfødte til skogene i Afrika. De er godt tilpasset livets liv og vil sjelden reise til skogsgulvet. Colobus-apen, som de fleste primater, fra og med 2009, er i fare for utryddelse fordi rask avskoging samt bushmeat-handel.