Slik bruker du en Nikon SB800 for en utendørs fyll-flash

 

1.

Monter SB-800 på et Nikon CLS-kompatibelt kamera. Koble opp kameraet og ring inn filmhastigheten du ønsker. Still kameraet på den programmerte auto-modusen - 'P' på eksponeringsmodusvelgeren.

2.

Slå på blitsen. Trykk på modusknappen til du ser 'TTL BL' -innstillingen på blitsens LCD-skjerm. Kameraet og blitsen er nå klar for automatisk i-TTL automatisk balansert utfylling.

3.

Skriv bildet og ta et bilde. Se det resulterende bildet på kameraets LCD-skjerm. Hvis du er fornøyd med resultatet, ta litt flere bilder til du får en som skiller seg ut fra resten. Hvis du ikke er fornøyd med resultatet, går du videre til neste trinn.

4.

Endre Flash Output Level ved å gjøre eksponeringskompensasjon. Trykk på 'SEL' -knappen på blitsen. Blitsen kan økes eller senkes i 1/3 trinn. Trykk på knappene '+' eller '-' for å få ønsket flashnivå. Trykk på '+' hvis bildet er mørkt. Trykk på '-' hvis bildet er for lyst. Start med en '-1ev' -innstilling for et overeksponert fotografi. Start med '+ 1 / 3ev' -innstillingen for et undereksponert bilde.

5.

Ta flere fotografier hver gang du sjekker bildet og endrer eksponeringskompensasjonen til du får bildet du ser etter.

Tips og advarsler

  • Hvis du ikke er sikker på at kameraet ditt er en CLS-modell, må du montere blitsen på kameraet og strømmen opp begge enhetene. Blits LCD-skjermen vil vise en bølget, dobbelt-endret pil over et kameraikon hvis kameraet er CLS-klart.
  • Prøv å bruke Nikon Diffusion Dome for å myke blitsutgangen.
  • SB-800 Speedlight er Nikons topp flash. SB-800 kombinerer kraftig blitsfunksjon med Nikons Creative Lighting System, bare kjent som CLS. Når du bruker et CLS-kompatibelt kamera, forenkles fill-flash ved å bruke SB-800 i-TTL-funksjonen. I-TTL-funksjonen gjør det mulig for SB-800 å avgive forblink som hjelper til med å bestemme riktig eksponering for motivet du fotograferer. Følg disse trinnene for å ta bilder som skiller seg ut fra de andre.