Fare for grønne lasere

  Lasere spiller en viktig rolle i blant annet medisinsk teknologi, produksjon og underholdning. Lasere, kort for lysforsterkning ved stimulert stråleutslipp, ses hovedsakelig i røde og grønne farger. Lasere avgir lys i lange, slanke bjelker, som i lavere styrker gjør dem ideelle for lysdisplayer, målveiledning og laserpekere. Den vanligste typen laser som er sett i dag, er den håndholdte laserpekeren, noe som gir et konsentrert lyspunkt på overflater.

Røde lasere

Lavdrevne lasere, som for eksempel røde lasere, brukes mest i pekeren og pennform, og produsere et synlig lyspunkt på objekter. Disse små håndholdte lasere er egnet for å markere et område av interesse i en presentasjon, i en bygning, eller hvor brukeren velger. Dyreiere bruker selv laserpekere til å engasjere sine katter og hunder i jaktspill. Disse uskadelige lavmaksjonslasere anses ikke å være farlige fordi øyets egen blinkende refleks forhindrer skade fra eksponering. Høy og middels kraftlasere anses å være farlige, da de kan forbrenne øyets retina. Disse typer høykvalitetslasere er regjeringen regulert og ikke tilgjengelig for allmennheten.

Grønne lasere

Grønne lasere er relativt nye for det kommersielle håndholdte lasermarkedet, og er 60 ganger lysere for øyet enn røde lasere. Grønne lasere er oftest sett i laserpekere brukt til astronomi og konstruksjon, fordi lengden på strålen, ikke bare lyspunktet, er lett synlig. Mens grønne lasere er klassifisert som lavere kraftlasere, har det vært opptatt bekymringer om sikkerheten til grønne lasere for ubegrenset publikum bruk på grunn av den høyere styrken av den grønne lysstrålen. Mens ubegrenset salg av grønne lasere ikke regnes som en folkehelsefare, er legene bekymret for at hvis de brukes feil, grønne lasere co uld forårsake permanent skade på øyet, inkludert blinde flekker. Grønnlasere bør aldri brukes i klasserom eller i et område hvor det er mange reflekterende flater.

Lasersikkerhet

Blinkrefleksen kan ikke beskytte øyet mot sterkere lasere, og langvarig eksponering kan føre til skade på retina, som kan påvirke syn. Grunnleggende lasersikkerhetstips inkluderer aldri å se direkte inn i en laserstråle, bruke briller når du bruker middels og høyt drevne lasere, og peker aldri på noen laser, selv om det er en lavpower laser.