Fine Art Photo Etching Process

 

1.

Plasser et ark med Mylar i papirmateren til en kopimaskin. Legg fotografiet med forsiden ned og kopier det på Mylar. Ta Mylar inn i mørkekammeret.

2.

Legg tårnplaten på enlargeren og legg Mylar på toppen av platen. Toray plater er en type utskrift plate som produsenter har forberedt med emulsjon som hardner som respons på lys. Du kan bestille torayplater online, hvis din lokale kunstforsyningsbutikk ikke har dem.



Utsett platen til lys. Lyset vil trenge gjennom de klare delene av Mylar og herd den fotofølsomme emulsjonen på torayplaten. Når du skyller platen, vil delene som ikke er eksponert, skylles bort, senkes inn i overflaten av platen.

3.

Legg en strikke med trykkfargen på toppen av en glassoverflate. Arbeid bleken med en palettkniv ved å spre den rundt og samle den sammen igjen. Rull brenneren i blekk og deretter opp og ned på glasset til blekk dekker brauen glatt.

Rulle blekk på overflaten av torjeplaten til blekk fyller sporene. Gni overflaten av platen med osteklær for å fjerne blekk fra de hevede områdene, hvilket du vil ikke skrive ut.

5.

Plasser platen på toppen av utskriftspressen. Pass på at platen er rett og legg papiret på toppen av platen forsiktig. Dekk med skriverens teppe (en standard del av utskriftspressen). Kjør tallerken og papiret gjennom pressen ved høyt trykk. Det kan ta flere forsøk på å finne riktig trykk for bildet ditt, avhengig av tykkelsen på toroen plate, hvor dypt bitt inn i bildet og tykkelsen på papiret.



De fleste skrivere bruker Aquarelle eller Rives BFK-papir, som kan finnes på de fleste kunstforsyningsbutikker Sørg for å få papir med en jevn, ikke strukturert overflate.

Tips og advarsler

  • 'Toray plater' er hvor mange skrivere refererer til etsplater tilberedt med fotofølsomme emulsjoner, men det er et merkenavn, og mange selskaper tilbyr det samme under forskjellige navn. Andre produsenter tilbyr emulsjonen for deg å ligge på en metallplate (sink eller kobber, vanligvis) Et online søk etter 'foto-etsplater' hjelper deg med å finne det alternativet som passer best for dine formål.
  • Etsning er en utskrift prosess hvor en kunstner graver tynne linjer inn i en metalloverflate. Linjene fanger ut blekk, og når en kunstner løper platen og papiret gjennom en utskrift, presses papiret inn i de innskårne sporene og plukker opp blekklinjene. Historisk har printmakers brukt etsning for å lage svært detaljerte bilder.



    Foto-etsing er kombinasjonen av etseprosessen med fotografering. Faktisk var den første typen 'fotografi' (Nic u0026 eacute; Phore Ni u0026 eacute; pce s 'View from the Window at Le Gras') et foto-ets. Ni og eacute; pce behandlet en metallplate med fotofølsomme emulsjoner og eksponert Platen lyser. Lyset etser den behandlede platen, som deretter kan blekes og skrives ut som andre etsede plater.