Hvordan å sinkplate stål

 

1.

Legg 1 teskje Epsom salt og 5/8 teskje sukker i en glassskål. Fyll en glass bolle halvfull med hvit eddik. Rør løsningen.

2.

Kutt en sinkanode i 1/16 tommers skiver med en hacksav. Slipp en anode i eddikoppløsningen. La sinkanoden løses opp i løsningen i 12 til 24 timer.

3.

Kutte to lengder av kobbertråd 8 tommer lang med et par trådkuttere.

4.

Fest enden av en kobbertråd rundt en stålbolt. Wrap den ene enden av den andre kobbertråd rundt et kutt av sinkanode.

5. Hold den løse enden av kobbertråden som inneholder sinkanoden til den positive (+) siden av et D-batteri. Hold den løse enden av kobberledninger som inneholder stålbolten til den negative (-) siden av D-batteriet. Fest elektrodbånd tett rundt batteriet for å hente ledningene på plass.

6.

Senk stålbolten og sinkanoden i eddikoppløsningen. Ikke la de to metallstykkene røre i løsningen.

7.

Fjern stålbolten fra løsningen når den viser et sterkt sinkbelegg.

Tips og advarsler

  • Øk størrelsen på beholderen og spenningen på batteriet ved plating av større stålstykker.
  • Elektroplerende stål med sink gir en barriere mellom overflaten av stål og fuktighet. Dette reduserer korrosjon og holder ståldelene fra å gripe med rust. Zinkplating produserer et rent sinkbelegg på stålet, i motsetning til galvanisert, noe som skaper forskjellige lag, alt fra ren stål til ren sink. Elektropletteringsprosessen krever en ren metallanode, en løsning som inneholder plateringsmetall og elektrisitet. Mengden elektrisitet som kreves for å platemate utgangsmetallet, vil variere avhengig av tykkelsen og størrelsen på ståldelen.