Hvordan bevare en bergfossil med forsegling

 

1.

Tørk fossilen. Vann vil myke konsolidanten, eller kan havne bakterier. Owen Green, i sin 'Manual of Practical Laboratory og Field Techniques in Palaeobiology', anbefaler å bake fossilen i en ovn på 85 til 120 grader F (30 til 50 grader C) i 12 timer. Disse temperaturene vil ikke skade fossilen; de passer nøye sammen med forholdene som finnes i Afrika, Irak, Kina eller Death Valley - tørre steder hvor fossiler vanligvis finnes.

2.

Bland en konsolidant i henhold til produsentens instruksjoner En stein eller kalsifisert fossil krever en ren harpikskonsolidant. Disse er tynne oppløsninger av en harpiks i et løsningsmiddel som aceton. Du børster eller dukkert i fossilen, og løsningsmidlet fordamper og forlater harpiksen.
En populær harpikskonsolidant er Polyvinylbutyral (PVB, tilgjengelig kommersielt som Butvar), som er oppløst i aceton. To andre vanlige konsolidanter er akrylpolymer (tilgjengelig kommersielt som Paraloid B-72) og polyvinylacetat (som finnes i Elmer's Lim). Paraloid er på vei i lab bruk, da det tørker veldig hardt; og det er populært i bevaring av kunst og bøker, så det er ganske godt egnet til vanskeligere gjenstander som fossiler.

3. Pensel eller airbrush fossilen med konsolidant til den slutter å trenge inn det fossile. Dette betyr at konsolidanten har fylt alle hulrommene, sprekker og sprekker.

4.

Dip fossilen, som et alternativ. Dette er en raskere metode, men bruker mer av den kostbare konsolidanten. La fossilen tørke før den monteres eller på annen måte forberede den.

Tips og advarsler

  • Hold deg unna de klassiske tetningsmaskene som shellac og tyggegummi tragant. Som forsker Owen Green skriver, gir shellac 'en skinn og brun farge til overflaten ... foruten å være sprø.' Dette er årsaken til den karamellfargen du noen ganger ser på fossiler.
  • Forsegling av fossil stabiliserer det fra chipping eller flaking, og kalles konsolidering. En konsolidant er en herder som gjør den tørre eller skjøre fossilen mer stabil og bevarer sin opprinnelige form. Konsolidanter inneholder mye de samme materialene som for eksempel Super Glue eller Elmer's Lim. Når du har forberedt fossilen (rengjort den av sin berg- og mineralmatrise), er det på tide å bruke en konsolidant.