Slik lærer du studiobelysningsteknikker

 

1.

Undersøk hva du finner på Internett da det er mange flotte nettsteder som drives av erfarne belysningsarbeidere som har online opplæringsprogrammer, videoer, spesifikasjonsark og til og med noen nettkurs for å hjelpe deg med å få tak i Grunnleggende (se Ressurser nedenfor).

Den beste måten å lære studiobelysningsteknikker på er å forstå fysikken bak lys, grunnleggende fargemønstre, hvordan man leser og forstår lysfiltre og hva du fysisk gjør til lyset ved å legge til filtre, økende lysstyrke eller innsnevring av fokus.

3.

Kontroller utstyret og forstå hvordan belysningsinstrumenter fungerer. Undersøk hvordan lyset beveger seg gjennom linser og kjenn forskjellen mellom elliptiske linse systemer, konvekse linse systemer, generell vask og fylle lys teknikker og grunnleggende navn for disse typer lys.

p> Vet hva fylle lysfiltre gjør, og hva slags effekter kan brukes til å endre lys, reflektere det, myke det eller skjære det, avhengig av prosjektets behov. Det er også praktisk å vite hvordan film fungerer og leser på hvordan filmen registrerer belysning og hva slags filtre brukes til å lage 'dagslys' og 'skumring' skudd.

5.

Frivillig på ditt lokale teater, eller sett deg inn på en produksjon for å lære hvordan eksperterne programmerer lysene i synkronisering med signaler og beats i showet. Ikke vær redd for å stille spørsmål.

Tips og advarsler

  • Belysningsinstrumenter kan bli veldig varme, så sørg for at du tar med store hansker og justerbare Skruenøkkel med et bungee vedlegg til beltet ditt. Dette er å beskytte de på scenen hvis du slipper og slipper verktøyet. Vær veldig uttrykt for hva du gjør med lysene, og vær ikke redd for å snakke opp. Problemer blir bedre unngått på forhånd enn etterpå.
  • Studio belysningsteknikk kunnskap er et must for enhver aspirerende direktør, lysdesigner, redaktør og kreativ kunstdirektør som ser etter en jobb i film, teater, underholdning, TV eller fotografering. Den beste måten å lære er gjennom praktisk opplevelse, men å forberede deg selv før du har det første gigget ditt er alltid et pluss. Lære grunnleggende om belysning, skygge og noen grunnleggende triks vil hjelpe deg å bruke denne teorien i praksis og sette deg miles foran de andre.