Beskrivelse av abiotiske faktorer på tundraen

 

Typer

Det finnes to typer tundrabiom: arktisk tundra og alpintundra. Alpint tundra er funnet på høyt bergtopp, mens arktisk tundra dekker nesten 20 prosent av jordens jordareal i den fjerne nordlige ekstremen av kloden. Mens begge er like på mange måter, er det noen viktige forskjeller. Alpintundene har lignende vegetasjon, men nyte en lengre høysesong og bedre drenert jord enn arktisk tundra.

Funksjoner

Tundra er det kaldeste biomet. De voksende sesongene er korte og begrenset i stor grad til sommermånedene, om vinteren er dekket med is og snø og temperaturer kan falle til minus 22 grader Fahrenheit eller under. I et gjennomsnittlig år mottar arktisk tundra vanligvis fra 7 til 24 tommer nedbør, mens alpintundra ofte mottar en sjenerøs 40 tommer eller mer.

Funksjon

Kombinasjonen av høy vindhastighet og lav temperatur gjør tundra ugjestmilde til de fleste plantene og dyrene som finnes i mer tempererte klimaer, planter og dyr som bor i tundraen har spesielle tilpasninger for å takle abioti c faktorer. I arktisk tundra forblir et lag jord under overflaten permanent frosset og tiner aldri; dette laget heter permafrost. Akkumulering av vann i overflatelagene kan danne myrer og myrer som havner en rekke planter. Arktisk tundra lider av den ekstra ulempen at den får mindre lys, så planter må tilpasse seg lavere lysintensiteter for å trives. Abiotiske faktorer er de fysiske eller ikke-levende komponentene i et økosystem, som nivået av lys, klima, jordtype og mengde nedbør. Abiotiske faktorer spiller en nøkkelrolle i å forme tundrabiomet.