Faktorer som påvirker styrken til en elektromagnet

 

Beskrivelse

En elektromagnet er vanligvis en spole med isolert ledning viklet rundt en jernkjerne. Det blir magnetisert når du kjører en elektrisk strøm gjennom den og taper magnetisme når strømmen stopper.

Vri

For å gjøre en elektromagnet sterkere, kan du vind en spole med flere sving av ledning. Antallet sving multiplisert med strøm i ampere gir ampere-sving, en faktor som bestemmer magnetstyrken.

Strøm

Generelt øker en magnetens styrke med større elektrisk strøm. På et bestemt tidspunkt vil magneten mæt, når maksimal styrke.

Kjerne

En elektromagnet vil bli sterkere hvis du vender ledningen om en metallkjerne. De beste metallene er vanligvis jernholdige eller jernholdige.

Temperatur

Ledningens nåværende evne forbedrer seg med svært lave temperaturer. De sterkeste magneter er laget av supraledninger avkjølt med flytende nitrogen eller helium. Elektromagneter er fundamentalt nyttige enheter, som produserer kontrollerbare mengder magnetisk kraft fra en elektrisk strøm. De sterkeste magneter er kule, har mange svingninger av ledning i spoler og bruker store mengder strøm.