Hva er en geologisk stige av tid?

 

Identifikasjon

Sporene på stigen er eoner, epoker, perioder og epoker. De tre eonene markerer begynnelsen på det enkle livet, innføringen av hvirvelløse dyr og alderen på vertebrater. Hver eon er segmentert i epoker, som alder av fisk og alder av dinosaurer. Perioder og epoker undergraver tiden ytterligere av hendelser som tidligste pattedyr og tidligste mennesker.

Historie

I et forsøk på å klassifisere de ulike bergarter, foreslo James Hutton og William Smith at hvert lag av stein representerer et annet punkt i geologisk tid; De øverste lagene er yngre, og de dypere lagene er eldre.

Tidsramme

Geologisk tid strekker seg fra den nåværende tid til 4,6 milliarder år tilbake til jordens historie. Vi lever i Phanerozoic Eon, den Cenozoic era , den kvartære perioden og Holocene-epoken.

Funksjon

En geologisk tidesteg hjelper til med å korrelere kunnskap fra flere vitenskapelige disipliner, inkludert arkeologi, geologi og kryptobiologi (studier av utdøde arter), med verdensomspennende bevis. Det hjelper også klassifisere nye funn og legge til den økende kunnskapen om jordens geologiske fortid.

Betydning

Å separere tidsdelene i en stige hjalp forskere til å motbevise den kristne holdning at Gud bokstavelig talt opprettet himlene og jorden på seks dager , en holdning som fortsatt diskuteres mellom kristne grupper og ateister. En geologisk stige av tid representerer de ulike delene av historien i stigende berglag som kan bli utsatt på grunn av værvarsling, ved utgravning. Forskere segmenterer de forskjellige tidene av jordens tid basert på større hendelser som skjedde, for eksempel masseutslettelser, klimaforskyvninger eller utseende hos store plante- og dyregrupper.