Hvordan skrive en bokplottsoppsummeringsoppgave

 

1.

Identifiser romanens genre, prinsippstemaer og målgruppen. Spekulere hvordan disse valgene kan ha blitt påvirket av forfatterens kjønn, etnisitet, sosial / politisk / økonomisk status og tidsperioden hvor arbeidet ble opprinnelig skrevet. For publikasjoner som er eldre enn 50 år, diskutere deres grad av relevans for den moderne kulturen.

2.

Gi en generell oversikt over plottet. Innenfor denne konteksten, beskriv innstillingen, identifiser den sentrale konflikten, hendelsen som setter historien i gang, og motivasjonene til hovedpersonen og antagonisten. Analyser hva disse motstående partene har på spill, så vel som hva de er henholdsvis forberedt på å risikere for å oppnå suksess. Ta med omtale av vesentlige støttende spillere som tjener som hjelpekamerater, lydkort, katalysatorer og forbrukerne.

3.

Siter spesifikke scener i boken og linjene i dialog som enten flyttet deg eller fikk deg til å ripe hodet i forvirring. Undersøk den generelle pacingen og strukturen i historien, og om den flød jevnt eller tendens til å bli presset ned i overflødige detaljer og tilbakehistorie. Utforsk hvordan forfatteren innlemmet symbolikk og motiver som foreshadowing og å styrke kjernebudskap. Diskuter om røde sildene ble brukt effektivt for å holde leserne ubalanse.

4.

Sammenlign og kontrast bokens kvalitet med eksisterende romaner som har omfavnet lignende temaer og emner. Hvis forfatteren har skrevet andre historier som du har lest, kan du diskutere om den du nettopp har gjort, var en overraskelse, en skuffelse eller ganske mye hva du forventet med hensyn til planutvikling og karakteriseringer.

5.

Avgrens det du likte og likte ikke boken. Vær så spesifikk som mulig. Identifiser hva du tror kunne ha vært gjort for å gjøre historien sterkere, tegnene mer overbevisende eller romanens slutt mer tilfredsstillende eller plausibel. Hvis romanen er tilpasset en film, kan du snakke om de modifikasjonene som ble implementert å oversette teksten i utskrift til et visuelt medium.

Målet bak penning et essay som oppsummerer en boks plot er å ikke bare vise bevisstheten om hva forfatteren forsøkte å kommunisere med sine lesere, men også anvendelsen av det innholdet i ditt eget liv. Hvis din bokanmeldelse er beregnet for publisering, kan en gjennomtenkt og grundig analyse av bokens fortjeneste og mangler påvirke om potensielle lesere bestemmer seg for å investere tid og penger i å lese materialet selv.