Ledelsesteknikker i dyrelivet

 

Overvåkning av dyrelivspopulasjoner

Et viktig første skritt i å håndtere dyrelivspopulasjoner er bare å holde styr på dem. Ved å overvåke størrelsen på dyrelivspopulasjoner vil det gi en ide om hvorvidt de øker eller avtar. Store endringer i befolkningens størrelse over en kort tidsperiode kan indikere mangel på balanse mellom ulike arter innenfor et økosystem. Wildlife populasjoner kan overvåkes ved merking og sporing av dyr eller gjennom feltobservasjoner.

Habitat Conservation

Bevaring av habitat er også viktig for å håndtere dyrelivet. Flere og flere land blir fjernet av sitt naturlige plante- og dyreliv for utviklings skyld, noe som resulterer i begrenset plass for dyrelivspopulasjoner. Alle vilde dyr trenger en viss mengde plass til å leve sunt. For eksempel trenger hjort nok plass til å finne mange planter å mate på. Hvis deres plass er begrenset, vil de tømme plantekildene raskere enn de plantene som kan vokse, noe som kan føre til sult. Den mest naturlige måten å håndtere dyreliv er å sørge for at de har god plass til å holde en naturlig balanse mellom alle arter.

Manipulativ styring

Av og til er det den mest hensiktsmessige måten å håndtere dyreliv på for folk å gripe inn gjennom ' manipulativ styring. ' Dette kan innebære å endre tilgjengeligheten av matkilder, behandle dyreliv for sykdommer eller introdusere en ny art til et økosystem. Disse administrasjonsteknikkene kan imidlertid være mer invasive enn andre, men hvert tilfelle må derfor betraktes som uavhengig for å sikre at menneskelig intervensjon er det beste alternativet. Mennesker har ufattelig hatt stor innflytelse på dyrepopulasjoner over hele verden. Dyr brukes til mange ting, inkludert mat, ly, kunst og verktøy. Men jo mer vi bruker naturressurser, desto raskere blir de utarmet. I dag er det ikke uvanlig for mennesker å gripe inn i den naturlige verden for å hjelpe til med å håndtere dyrelivspopulasjoner for å hindre at artene blir utryddet. En sunn planet er en variert planet, full av dyrearter, og det finnes en rekke måter å bevare dette mangfoldet på.