Hvordan utvikle svart / hvitt film

 

1.

Ved å sette opp de nødvendige elementene først, vil prosessen gå jevnere. Husk at du skal jobbe i et tørt område og deretter et vått område. Det tørre området er for å legge film og det våte området er for å utvikle filmen.

2.

Klargjør det tørre området. Samle saks, en flaskehettåpner, et rulle med film for å utvikle, den utviklende hjul og tanken.

3.

Gjør rommet helt mørkt. Det kan ikke være noen lekkasjer - selv den minste mengden kan ødelegge filmen. Ta deg tid med å laste filmen. Ta om nødvendig noen dype puste og ta noen minutter for å orientere deg til de nødvendige elementene. Ta filmrullen i en hånd og flaskehetten i den andre. Bruk åpneren i den ene enden av filmbeholderen til slutten kommer av.

4.

Ta filmrullen i hånden, kast beholderen. Du trenger ikke lenger flaskehettåpneren.

5.

Finn saksene og klipp filmens haleende. Sett saksen ned, men hold deg nede.

6. Når du tar utviklingshjulet i hånden og fortsatt holder deg på filmen, følger du produsentens forslag til å laste filmen. På hjulet, bruk saksene til å kutte enden av filmen av spindelen fra filmrullen, den er festet til spindelen. Lading av filmrullen er trinnet for å trene noen ganger før hånden med øvelsesfilmen. Vet at det er to typer å utvikle hjul, stål og plast. Begge fungerer fint. Stålet tar litt å vant til mens plasten er lettere for nybegynneren.

7.

Legg utviklingshjulet i utviklingsbeholderen og legg toppen på tanken. Fra nå av kan du arbeide i hvitt lys. Utviklingsbeholderen er klar til å bli flyttet til det våte området du skal jobbe med.

8.

Sett opp det våte området, plasser kjemikaliene i rekkefølge: utvikler, stopp og reparer. Følg produsentens anvisninger for hvert av kjemikaliene. Å ha en fungerende forståelse av denne prosessen er nødvendig fordi timing er et problem i utviklingsprosessen. Du har ikke råd til å pause for å finne ut hva du skal gjøre neste som det kan ødelegge filmen. Vær oppmerksom på typen film, temperaturen på kjemikaliene og tidspunktet for hvert trinn.

9.

Vet at utviklingsprosessen vanligvis starter med en vannspyling av filmen . Å få filmen våt først, gjør at filmen kan akseptere utvikleren jevnere. Utviklingen av filmen er hva som konverterer den usynlige filmen til å ha et bilde. Utvikling av behovsrøring og dreie kanalen helt opp og ned og tilbake igjen flere ganger fungerer best.

10.

Husk at å stoppe utviklingsprosessen gjøres enten ved å legge til stoppbad eller vann. Filmen er fortsatt lysfølsom på dette punktet.

11.

Forstå å fikse filmen gjør filmen ikke lenger følsom for lys. Produsentens anvisninger vil merke på hvilket tidspunkt du kan sjekke filmen din for kvaliteten på utviklingen din.

12.

Husk at filmen må vaske i rennende vann og kan Skyll også med et fuktemiddel som fremmer mangel på streker ved tørking.

13.

Fjern filmen fra hjulet. Heng filmen opp i et støvfritt sted. Et vaskerom i et badekar med registre som er stengt i rommet og døren er lukket er tilstrekkelig. Dedikerte laboratorierom har vanligvis et tørkeskap.

Når filmen er tørr , kan du kutte filmen i strimler og lagre dem i negative ermer.

Tips og advarsler

  • Registrering kan hjelpe deg med en vellykket prosess. < / li>
  • Våt film, snarere er emulsjonen svært følsom når den er våt og kan bli ripet enkelt.
  • Feil i utviklingsprosessen kan ikke løses. Følg instruksjonene helt. Å vite hvilken type film du er arbeider med, temperaturen på kjemikaliene og nødvendig tid g for hvert trinn er svært viktig for suksessen til utviklingsprosessen.
  • Hvis du har tatt bilder som er svært viktige for deg, og du ikke er komfortabel med utviklingsprosessen, har du den negative profesjonelt utviklet. På denne måten har du bildene dine, du kan skrive dem selv og du kan fortsette å jobbe i det mørke rommet som bygger din selvtillit og evner.
  • Utvikling av film kan være litt av en skremmende prosess. Det må ikke være en utfordring. Å trene først med gammel film eller ødelagt film for å få tak i å håndtere ting i mørket, vil lette frykten. Prosessen med å utvikle film er mer nøyaktig enn å forstørre og skrive ut negativene. trinn under detalj hvordan du utvikler svart og hvit film.