Hvordan deaktiveres dopamin?

 

For mye dopamin

Overaktive dopaminsystemer kan føre til psykiske lidelser som skizofreni. Dopaminantagonistmedikamenter binder til dopaminreseptorer i hjernen uten å stimulere reseptoren. Som sådan, kaller disse stoffene ned effekten av dopamin i hjernen.

Addiction

Dopamin informerer glede sentrene i hjernen når man har en behagelig opplevelse. Hver type erfaring vil ha en annen dopaminreaksjon, dvs. avhengighet til salt mot søtt mat. Avhengige er avhengige av dopaminreaksjonen forårsaket av stoffet, handlingen eller maten de er avhengige av. Dopaminantagonister slår ikke av dopamin i hjernen for å behandle avhengighet eller forhindre tilbakefall.

For lite dopamin

Utilstrekkelig dopamin i hjernen kan føre til manglende evne til å fokusere, føle kjærlighet eller føle anger. Lavt dopaminnivå er forbundet med depresjon og Parkinsons sykdom. Dopaminantagonister stimulerer direkte dopaminreseptorer til behandling av Parkinsons. Dopamin er en nevrotransmitter som stimulerer hjerte, sirkulasjon og metabolisme; kontrollerer kroppsbevegelse og koordinering; moderat hjerneaktivitet; og regulerer strømmen av informasjon til ulike deler av hjernen. Dopamin er forløperen til endorfiner eller gledehormoner.