Hvordan er skumrørrør laget?

 

Skumkjernerør

Skumkjernen, selv om den er flere tiår gammel, blir stadig mer populær blant bygg og anlegg. Mens skumkjernen ser ut som et tradisjonelt solid PVC-rør, er forskjellen i kjernen, eller området mellom de indre og ytre lagene av røret. I stedet for å være laget av solid PVC harpiks, er dette laget laget av skum. Dette skummet, som er opprettet ved hjelp av et blåsmiddel som kalles azobiskarbonamid, reduserer kostnadene ved å produsere røret.

Produksjon

Fremstillingsprosessen begynner når PVC-termoplastharpiks blir matet inn i en ekstruder. Denne maskinen smelter harpiksen og beveger den frem i en 'Y' -form, som i hovedsak deler den smeltede termoplast i to divergerende strømmer. Det er en egen ekstruder som vil mate skummet i prosessen, og setter det mellom de to strømmer av PVC-harpiks. Så, for å forsegle dem sammen, blir de tre separate strømmene satt gjennom en dør og avkjølt. På slutten av prosessen har du to lag solid PVC-hud, med et skumlag mellom dem.

Fordeler og ulemper

Siden plast har blitt vanligere, har PVC-rør vokst i etterspørsel. Skumkjernerør har samme tykkelse som de fleste PVC-rør, og det kan håndtere mange av de samme fordelene, men det er betydelig billigere å produsere, og det bruker mindre uorganisk PVC-harpiks. Som et resultat er skumkjernen nå tilgjengelig som et billigere alternativ, og det er spesielt nyttig for prosjekter, for eksempel elektriske ledninger. Skumkjerner kan imidlertid ikke stå opp til de samme stammer som solid PVC-rør, som tyngre vanntrykk og ha stor vekt plassert ovenpå.