Hvordan lage en F-15 papirfly

 

1.

Brett en 8 1/2 ved 11 ark i halv lengde for å etablere en midtlinje. Fold den ut slik at fellingen i midten er synlig.

2.

Brett de øverste hjørner over for å møte midtlinjen. Sørg for at brettene er jevne og at kantene ikke overlapper midten.

3.

Brett toppunktet ned til det er jevnt med bunnen av papiret . Pass på at punktet ikke strekker seg utover bunnen av papiret. Papiret skal nå brettes jevnt i halv breddevis.

4.

Mål ned 1 tommer under midten, breddevis fold, og merk et merke over papiret ved dette punkt. Trykk på papiret oppover ved dette merket, slik at punktet du opprettet i trinn 2 vender oppover igjen.

5.

Merk et punkt som er nesten en tomme fra nedre venstre side av papiret. Gjør det samme på den andre siden. Brett papiret over diagonalt til merket nederst. Hvis du bretter papiret riktig, ser du at du folder den øverste venstre delen på en halv måte. Gjør det samme med høyre side av papiret.

6.

Hold den øverste venstre kanten nær senterlinjen med en finger mens du legger den andre fingeren nær bunnen av brettet. Vik en del av ryggen tilbake, slik at du har en vinge som er en tomme fra bunnen og vinkler tilbake mot midten av papiret. Det skal se ut som et tett punkt som vinkler til en mer skrå vinkel nær bunnen av papiret. Gjør det samme for den andre siden av papiret. Prøv å matche vinklene med venstre side slik at du har to like vinger.

7.

Brett F-15 i en halv og lag et merke som er 3/4 tommer fra brettet og en annen som er 3/4 tommelen fra vingene på vingene. Vik venstre vinkel ned på 3/4 tommers mark fra vouwen. Gjør det samme med den andre vingen. Vik spissen av begge vingene oppe på 3/4 mark. Fly ditt fly.

Papirfly er morsomme. Utfordrende tyngdekraften ved å brette et stykke papir kan gi noen en følelse av tilfredshet - nesten like mye som Wright-brødrene da de fløy den første drevne flyten i 1903. En av de mest effektive moderne flyene er F-15 Eagle, et amerikansk militær fighter jet som Federation of American Scientists beskriver som en 'all-weather, ekstremt manøvrerbar, taktisk fighter designet for å oppnå og opprettholde luftoverlegenhet i luftkamp.' Utformingen av F-15 oversetter godt inn i et papirfly som ifølge Kyong H. Lee flyr rett og sant.