Hvordan skanne film

 

1.

Åpne bildebehandlingsprogrammet, og finn og importer flatbedskanneren. Dette vil vanligvis være under u0026 # x201C; File u0026 # x201D; menyen av redigeringsprogrammet ditt. Velg navnet på skanneren din. Et popup-vindu åpnes med skanners verktøylinje.

2.

Linj opp 'Filmguiden' -enheten i henhold til den spesielle skanneren du har. De fleste flatboks skannere leveres med en flyttbar enhet som bare brukes til negativer og film.

3.

Plasser din negative stripe i 'Filmguiden', og pass på å bare håndtere fra kantene av filmen. Oljer på fingrene kan permanent gi merker på en negativ. Skanneren din kan ha mulighet til å skanne enten en hel stripe samtidig, eller kan bare skanne en om gangen. Hvis din guide har et nummer på det, må du være oppmerksom på plasseringen av det negative du skanner. I tillegg, hvis skanneren leveres med en spesiell filmadapterenhet, legg den over negativstrimmelen. Ellers lukker du lokket på skanneren.

4.

I skannergrensesnittet velger du riktig filmtype. Dette er vanligvis i et område med et uttrykk som '# x201C; Velg Kilde. u0026 # X201D; Fargegjenkjenningsfilm for fargefilm eller svartvitt negativfilm for svart / hvitt-negativ.

5.

Velg en 'Fargemodus' av enten 'Farge' eller 'Gråskala.' Noen skannere gir flere alternativer som 'Fargefotografi', 'Fargedokumenter', 'Nyhetstrykk' eller ' Tekst. 'Du kan ha nytte av å prøve disse alternativene og notere de ulike resultatene.

6.

Velg riktig utdataoppløsning. Dette vil avhenge av den endelige bruken av negativene dine. Høyere oppløsninger som 300 dpi brukes til utskrift, og lavere resolusjoner som 72 dpi brukes til nettsteder. Når du er i tvil, skann med en høyere oppløsning, da du alltid kan redusere størrelsen senere.

7.

Velg nummeret der den negative rammen din er plassert på fjerningen din mulig enhet, hvis aktuelt.

8.

Velg u0026 # x201C; Preview u0026 # x201D; for å se en rask skanning. Dette er nyttig når du sørger for at negativstrimmelen er riktig plassert og at den er rett i 'Filmguiden'.

9.

Klikk på u0026 # x201C; Scan u0026 # x201D; når innstillingene er ferdige. Når skanningen er fullført, er det viktig å lagre bildet ditt med en gang før du foretar ytterligere tilpasninger.

Tips og advarsler

  • Hvis du har koblet til en skanner til datamaskinen din ved hjelp av en USB-port, vil datamaskinen trolig be deg om å installere maskinvaredriveren. Dette er enkelt å gjøre som følge av trinnene datamaskinen gir.
  • Utskrift av fotografier digitalt er nå mye billigere enn å bruke tradisjonelle fotografiske metoder. Hvis du bruker et tradisjonelt (ikke-digitalt) kamera med film, kan du fortsatt dra nytte av digital allsidighet og lage bilder med et redigeringsprogram ved å skanne negativene dine. Dette er veldig praktisk for rask og billig gjengivelse og digitalisering for bruk på et nettsted. Skanner film selv om det er ganske enkelt med det riktige utstyret, og gir deg stor kontroll over utdataoppløsningen.