Slik skanner du lysbilder med en flatbed-skanner

 

1.

Åpne bildebehandlingsprogrammet og finn flatbed-skanneren. Dette vil vanligvis være under u0026 # x201C; File u0026 # x201D; menyen av redigeringsprogrammet ditt. Velg navnet på skanneren din. Et popup-vindu åpnes med skanners verktøylinje.

2.

Linj opp skannerenheten i samsvar med den bestemte skanneren du har. De fleste flatbed-skannere har en flyttbar enhet som bare brukes til å skanne lysbilder og negativer.

3.

Sett lysbilde i 'Filmhåndboken'. Hvis din guide har nummer på det, merk deg plasseringen av lysbildet. Hvis du får skanneren med en spesiell filmadapterenhet, legg den over lysbildet. Ellers lukker du lokket på skanneren.

4.

Gå tilbake til skannervinduet og velg riktig filmtype for å oppnå den riktige typen skanning. Du leter etter et sted hvor du kan velge å velge kilde. Velg # Farge Positiv Film u0026 # x201D; hvis lysbildet ditt er i farger eller u0026 # x201C; Svart-hvitt-positiv film u0026 # x201D; hvis din lysbildet er i svart og hvitt.

5.

Finn området der du kan velge 'Fargemodus.' Du kan velge å skanne lysbildet i enten 'Farge' eller 'Gråtoner', avhengig av dine behov.

6.

Velg en utgangsoppløsning. Hvis du har til hensikt å lage utskrifter fra dine skannede lysbilder, vil du ha en høyere oppløsning, for eksempel 300 dpi eller mer. Hvis du har tenkt å bruke bildene dine online eller på et nettsted, bør oppløsningen din være 72 dpi.

7.

Velg nummeret ditt lysbilde er plassert på flyttbar enhet, hvis det er aktuelt.

8.

Velg u0026 # x201C; Forhåndsvisning u0026 # x20 1D; for å se en rask skanning. Sørg for at lysbildet ditt er riktig plassert og at det er rett i 'Filmguiden'.

9.

Klikk på u0026 # x201C; Scan u0026 # x201D; når innstillingene er ferdige. Når skanningen er fullført, er det viktig å lagre bildet ditt med en gang, før du foretar ytterligere tilpasninger.

Tips og advarsler

  • Hvis du koblet til en skanner til datamaskinen din ved hjelp av en USB-port, vil datamaskinen din trolig be deg om å installere maskinvaredriveren. Dette er enkelt å gjøre som følge av trinnene datamaskinen gir.
  • Hvis lysbildene dine er montert i plast eller papp, kan det hende du må fjerne dem fra foringsrøret for å få riktig skanning og kvalitetssøk.
  • Hvis du er en artist med et arkiv av lysbilder i porteføljen din, eller noen med en rekke lysbilder som må bevare, er skanning og digitalisering av dem en flott måte å forlenge livet på. Det er også veldig praktisk å ha lysbildene dine tilgjengelige digitalt, da du raskt kan gjengi, skrive ut eller sende bildene dine etter behov. Ved å skanne dem selv, sparer du mye penger på laboratoriekostnader. Det er ikke for vanskelig, forutsatt at du har riktig utstyr og følger disse trinnene.