Hvordan bygge en Hummingbird Feeder ut av en 2L soda flaske

 

1. Skyll den tomme 2 liter-sodaflasken og hetten med varmt vann flere ganger for å forsikre deg om at det ikke er noen brus igjen.

2.

p> Bruk en isplukk for å slå flere hull i 2 liter flaskehetten. Start med å punche hull i et sirkulært mønster rundt midten av lokket, og slå et hull i midten.

3.

Punch gjennom området som forbinder hullene for å lage en stor Hull i flaskehetten.

Fyll serviett eller vev inni innsiden av 2 liter flaskehetten slik at den rager ut litt fra bunnen.

5.

Plasser flasken på 2 liter i midten av en stor krukkehette opp ned (sørg for at leppen til den lille flaskehetten hviler like under leppen til den større hetten, og skape en vel.)

Bruk den varme limpistolen til å lage fire 'broer' fra ytterkanten av den større hetten til kanten på den indre hetten. Det kan hende du må bruke lim flere ganger for å bygge opp en tykk bro på fire steder fra ytterkappen til den indre. Sørg for å legge åpne mellomrom mellom broene, som det er hvor nektar vil strømme.

7.

La limet tørke og fjern serviet.

8.

Fyll 2 liter flasken halvveis full med kald nektar, og skru på flaskehetten og montering på flasken.

9.

Vri den fylte og dekkede flasken oppreist, og smør et lite hull i det som nå er toppen av flasken.

10.

Sett inn en krok i 'toppen' av flasken , og tett kanten rundt skruen med varmt lim, vær forsiktig så du ikke spilder noe lim inn i flasken. (Du kan utføre dette trinnet før du legger til nektaret, hvis du foretrekker det.)

11.

Klipp ut plastrøde blomsterblad og fest dem med varmt lim på utsiden av større hette for å lage fargerike perches for kolibrier.

12. Strikk en ledning eller ubøyelig strøkhenger inn i skruen øverst på den inverterte flasken, og fest den til et tre lemmer eller plantehenger.

Tips og advarsler

  • Lakk små striper på flasken med rød, giftfri maling for å tiltrekke seg flere kolibrier. Siden kolibrier foretrekker klare matere til ugjennomsiktige, la det meste av materen være malt. Tøm og rengjør materen hver to eller tre dager med varmt vann, men ingen såpe. En gang i uken, hell 1 del hvit eddik og 4 deler varmt vann i flasken, og la rengjøringsblandingen stå i en time før skylling og påfylling av materen. Dette vil bidra til å forhindre at mugg og mugg dannes innvendig.
  • Legg aldri matfargestoffer på kolibriføderen, da det kan forårsake helseproblemer, inkludert mulige svulster i fuglene.
  • Hummingbird feeders kommer i en rekke former og størrelser og er tilgjengelig på de fleste maskinvare- og hagebutikker. Hvis du føler deg kreativ, kan du enkelt lage din egen kolibri mater fra noen gjenvunnet husholdningsartikler.