Hvordan lage en båt ut av leire

 

1.

Finn litt leire. Du kan bruke butikk, men jeg foretrekker naturlig leire, som finnes langs bredden av en bekk eller bekk. Vær sikker på at det ikke er 'lakk' du bruker. Du kan fortelle av tekstur. Hvis det er tangy, så er det sannsynligvis leire. Også, hvis det er litt blå eller oransje enn det er sannsynligvis leire.

2.

Knead det. Fortsett å ælte den i omtrent fem minutter og sørg for at du får hver stein, pinne, luke og klump av smuss ut. Deretter, bruk hendene dine, knead den inn i en ball. Ta tommelen og trykk en stor tommelfingerprint på toppen av den. (Tommelen skal bare gå mer enn halvveis gjennom sfæren.)

3.

Nå begynner å gjøre veggene og bunnen av båten så tynne som mulig, men likevel vanntett.

4.

La båten tørke. (Eller i det minste tørr nok slik at den holder den tynn, svak, form.) Sett forsiktig båten din i vann. Det vil sannsynligvis synke slik at vannlinjen er nesten på toppen av båten. Vesentlig mengde leire som stikker ut av vannet, gratulerer! Du har laget en båt som sannsynligvis kan ha betydelig vekt.

Tips og advarsler

  • Du trenger ikke å la båten tørke før du seiler den, men det anbefales at den tynne strukturen lett blir mashed når du håndterer eller ved et uhell synker.
  • For at båten skal holde maks vekt, må du gi båten din riktig form. Prøv å finne halvveispunktet mellom å ha et flatt ark leire og ha en testrørform. Sidene skal være omtrent 45 graders vinkel fra horisontal.
  • Ikke kast inn og drukne!: -)
  • Visste du at selv om myk naturlig leire er mye tettere enn vann, kan du fortsatt få det til å flyte? Enda bedre, lage en båt som kan støtte litt vekt? Hvis du ser på å lage en lekebåt som kan holde mye vekt, så er ler ikke veien å gå, sannsynligvis er papir, men å lage leirebåter er fortsatt morsomt.