Hjemmehjelp for å redusere fosfater

 

Mat

Undersøk fiskemat og andre produkter som brukes i akvariet for å avgjøre om de inneholder fosfater. Hvis de gjør det, prøv å finne alternative produkter som ikke inneholder fosfater. Den lokale akvariebutikken skal kunne gi veiledning om slike produkter. Sørg også for at overfôring av fisken ikke forekommer siden ufortyndet eller ufordøyd mat kan være en kilde til fosfater.

Vannvedlikehold

Bytt vannet i akvariet ofte. Så lenge vann fra springen ikke har høye fosfater, kan det endre fosfatnivået ved å skifte vann i et akvarium. Også hvis akvariet ikke har sterke strømmer for å holde rusk fra sedimentering, kan støvsuging regelmessig bidra til å redusere fosfater.

Filtermedier

Velg et filtermedium som vil hjelpe til med reduksjon av fosfater. Et polyfilter vil bidra til å fjerne fosfater og også varsle akvarieieren til andre potensielle problemer ved å skifte farge. Det kan være fordelaktig å kjøpe en omvendt osmose vannrenser for å rense vann fra springen før du legger det til akvariet.

Produkter

Kjøp kombinert karbonfosfatfjernerprodukter for å eliminere veksten av alger på grunn av høye fosfatnivåer . Kull som kan være til nytte for vannet i et akvarium, kan også frigjøre små partikler av fosfater som kan føre til vekst av alger. Produkter som kombinert karbonfosfatfjerner kan tillate fordelene med karbon uten uønskede bivirkninger. Som noen akvarieeier vet, kan alger være stygge i et akvarium og forringe sterkt fra skjønnheten i sjølivet i den. En av hovedårsakene til alger er høye fosfater i vannet. Fosfater kan komme fra flere kilder, inkludert karbon, som brukes i mange filtreringssystemer, ufordøyd fiskemat, stor fiskelast og døende av alger. Det kan være andre kilder, men det finnes også metoder for å eliminere fosfater fra et akvarium.