Hvordan tegne i forhold

 

1.

Samle rekvisita og velg objektet du ønsker å tegne. For eksempel, hvis du bestemmer deg for å tegne en person, vil du kanskje ha en levende person eller et trykt eksempel som er tilgjengelig for å se.

2.

Når du ser på et trykt eksempel, kan det være fordelaktig å tegne på toppen av det å dele den ut. Tegn en horisontal linje for å avskjære hode, torso, armer og ben, og del objektet i seksjoner.

3.

Bruk en linjal for å måle hver seksjon. Se hvordan hver seksjon samsvarer med den andre. Du kan da tegne sirkler rundt hver seksjon for å få følelsen av hvor stor hver seksjon er, så vel som hvordan den relaterer seg til den andre.

4.

Tegn en praksisskisse av samme sirkler, prøver å få dem i samme størrelse som bildet du trakk sirkler på toppen av. Når alle er ferdige, vil de være i forhold til hverandre. Ta hodet sirkelen og gjenta det nedover kroppen. Som et notat er de fleste kropper syv og en halv hodet høyt, med den midterste vesen på hoftene. Ved denne skalaen er hver halvdel tre og tre fjerde hoder høy.

5.

Ta figuren av sirkler og trekk i definisjonen av hver seksjon med approrierformene. For eksempel tegne flere rektangulære former for armene og beina og en falsazoid form for torso.

6. Legg kurver i ansiktet med hår og kjevelinje. Tegn inn hvor øynene, nesen, munnen og ørene skal være.

7.

Definer skuldrene, øvre og nedre delen av torso, ved å markere brystområdet. På det punktet hvor ribbeholderen møter mageområdet, tegner du navelstrømpen og begynnelsen av bekkenbenet.

8.

Del armene inn i øvre og nedre, plasser albuene , samt bena. Sett inn knær og føtter.

9.

Når du har blitt vant til de generelle dimensjonene, fortsett du videre med ditt levende emne. Ta blyanten din og hold den på armlengden. Lukk ett øye og fokus med det andre.

Start på toppen av viskelæret, og bruk blyanten som linjal ved siden av motivet for å se hvor stort hodet er . Deretter overfører du den til papiret ved å bruke denne merkede måling. Gjør det samme for emnet s torso, armer og ben.

11.

Nå som du har de generelle dimensjonene for den personens proporsjoner, fyll ut detaljene ved å undersøke dem nærmere og deretter overføre observasjonene dine til papiret.

12.

Bruk en modell. Det er også dukker tilgjengelig på kunstbutikker for rundt ti dollar, noen ganger enda billigere på nettet. Disse har hver seksjon synlig fra hverandre for å brukes som referanse for hvor stor hver del av kroppen skal være. Sett det opp som en modell og bruk dens dimensjoner for å tegne ut proporsjonene på papir.

13.

Bruk samme teknikk for linjalen eller blyanten til objektet. Når du har mestret å ta målinger med disse verktøyene og overfører dataene til papiret ditt, vil du kunne angi proporsjonene for ethvert objekt du ønsker å tegne.

Det er ikke alltid lett å tegne objekter eller folk i proporsjon, men med noen få teknikker som brukes, kan du snart lære å gjøre det lett.