Menneskeskapets strukturelle nivåer av organisasjon

 

Kjemisk nivå

Når det gjelder menneskekroppen, blir det ikke mindre enn det kjemiske nivået. Dette er nivået reservert for byggeklossene i menneskelivet, inkludert atomer og molekyler, som kombinerer lage organeller som bestemmer cellefunksjonen. Disse funksjonene kan omfatte cellemembraner, mitokondrier og ribosomer.

Cellulær nivå

Cellene i menneskekroppen er livets funksjonelle enheter. Når et menneskeliv begynner, begynner det som en enkelt celle og vokser som de cellene multipliserer gjennom mitose, noe som sikrer at den cellulære strukturen som er opprettet av enkeltcellen, blir replisert igjen og igjen, og at kroppen får et fullt sett med 46 kromosomer. Den andre hovedfunksjonen på mobilnivå er celledifferensiering, som letter de spesifikke funksjonene til celler og gener i menneskekroppen. Cellulær differensiering er hvorfor en person har blondt hår og en annen har rødt hår.

Vevsnivå

Dette er når lignende typer celler kommer sammen til danner vev i kroppen. Det er fire forskjellige typer vev. Epitelial vev er huden som dekker kroppen. Bindevev inkluderer blod, brusk og bein. Muskelvæv gir kraft, forårsaker bevegelse og gir kroppsdefinisjonen. Nevralvev gir elektriske impulser til å bevege seg gjennom hele kroppen.

Organnivå

Når vev av samme type kommer sammen under kroppens utvikling, danner de organer. De fleste organer inneholder alle fire typer av vevene nevnt tidligere. Organer danner vanligvis for å utføre en bestemt funksjon, som kan omfatte alt fra blodbevegelse (hjertet) til avfallshåndtering (lever og nyrer) til reproduksjon (mannlige og kvinnelige kjønnsorganer).

Systemnivå

Dette er det høyeste nivået av nivåene av strukturell organisering i menneskekroppen. Alle de tidligere byggeklossene kommer sammen for å danne systemer som utfører spesifikke menneskelige funksjoner. Disse organsystemene omfatter kardiovaskulærsystemet (blodstrøm), mage-tarmsystemet avfall) og skjelettsystemet (menneskelige bein). I det hele tatt har menneskekroppen 11 organsystemer. De strukturelle nivåene av organisasjonen bestemmer de forskjellige nivåene av utvikling i menneskekroppen, spesielt under veksten under graviditeten. Menneskekroppen er organisert fra den laveste utviklingsformen, som er preget av oppfattelse, til det høyeste, som preges av kroppens fullførte grunnleggende utvikling rett før fødselen.