Typer Casting Joints

  Støpegods er mye brukt i bilindustrien for å justere transmisjoner og styreledd. De er skapt ved å hente smeltet metall i en form i en prosess som kalles støping. Andre anvendelser inkluderer landbruks-, vanning og medisinsk utstyr samt mat- og tekstilindustrien. De er også ofte designet med høyløftningsbevegelser for bruk i flymekanismer fordi de er i stand til å håndtere høy styrke-til-vekt-forhold og andre faktorer, inkludert lang levetid.

Enkelt og doble universalforbindelser

Universale ledd er fleksible mekaniske tilkoblinger som overfører rotasjonsbevegelse i to aksler. Disse leddene er produsert for bruk i utallige maskinapplikasjoner, for eksempel kabelviklingsmaskiner, kontrollpaneler og emballasjeutstyr for å nevne noen få. De brukes ofte i prosjekter som krever vinkler opptil 25 grader og hastigheter opp til 1750 RPM. Disse leddene er ekstremt sterke med korte kjever, vanligvis laget av varmebehandlet legeringsstål. Både enkle og doble universalforbindelser kan kjøpes med smøring innebygd i en indre kanal. Boot deksler er valgfritt tilbehør som forsegler smøremiddel og holder ut fuktighet og smuss.

Nålebearbeiding

Disse leddene har lav tilbakeslag og er nyttige i kritiske posisjoneringsapplikasjoner. De er hensiktsmessig designet for bruk i robotteknikk og instrumentering. De fungerer godt i kontinuerlig bevegelsestype operasjoner og har stiv aksial stivhet. Dette er nyttig i belastninger som krever å trykke og trekke. I tillegg kan nålebearbeidingsleddene håndtere høyere vinkler samt høyere RPM.

Konstant hastighet

Konstant hastighetskoblinger kan sende kraft i opp til 30 graders vinkel. De to typer av disse leddene er skive og klokke. Skiveforbindelser finnes ofte i industrimaskiner. Bell-leddene brukes i terrengkjøretøy, forhjuls- og kjøretøysbiler. De tillater at strømmen overføres via en variabel vinkel med konstant hastighet, men forårsaker ikke økt friksjon.