Tips om maling av trappskinner

  Når det gjelder å male trappelegg, er det en rekke faktorer som påvirker forberedelses- og applikasjonsstrategier. Mens enkelte rekkverk er laget av porøst tre, består andre av ikke-porøse materialer som vinyl og metall. De sistnevnte flater er dårlig egnet for vedheft og krever spesiell behandling, før påføring. I tillegg inneholder enkelte rekkverk balustere som er tett sammen, noe som gjør søknaden vanskelig. De riktige forberedelses- og applikasjonsstrategiene kan bidra til å bekjempe disse vanskelighetene.

Rengjøring

Maling vil ikke holde seg til skitne overflater. Doktorer må fjerne støvpartikler fra trapprelingene, eller de vil få problemer med vedheft. En kost er tilstrekkelig for å dusting innvendig reling. En trykkvask er egnet for eksteriørrengjøring.

Slitasje

Vinyltrappelister er dårlig egnet for lakkadhesjon. Målerne må miste ryggene med sandpapir, eller primeren og maling skal til slutt skille.

Priming

Maling vil etter hvert flake av bare tre-, metall- og vinyltrappelegg. Do-it-yourselfers bør bruke et grunnlag av primer, før maling. Akryl latex primer er egnet for bare tre og slipt vinyl rekkverk. Galvanisert metall-etseprimer er egnet for metalliske rekkverk.

Maling

Halvblank eller glanset latexmaling er egnet for innvendige trapprør. Akryl latex-maling er egnet for utvendig rekkverk, som må tåle varierende temperaturer og værforhold.

Verktøy

En 1 til 3-tommers pensel, produsert for bruk med vannbaserte belegg, er egnet for påføring av maling og primer til de fleste trappbelegg. En mini-rulle er best egnet for trappbelegg med balustere som er tett sammen.