Hva gjør Saturns ringer?

 

Opprinnelse

Forskere vet at Saturns ringer alle er dannet annerledes. For eksempel er den ytre ringen laget av is fra månen Enceladus. Det er imidlertid ukjent når ringene dannet.

Historikk

Astronom Galileo Galilei oppdaget Saturns ringer i 1610, og tenkte dem et par ekstra planeter etter Saturns bane. I 1659 identifiserte Christiaan Huygens dem som ringer, om enn ringer som var helt solide og flate.

Navngivning og bestilling

Saturns ringer ble navngitt i alfabetisk rekkefølge som de ble identifisert. Fra innsiden til utsiden er de bestilt D, C, B, A, F, G og E. Det er flere flere ringer laget av is, men de har ikke blitt kalt.

Struktur

Ringene spredte seg for tusenvis av miles, men er bare omtrent 30 fot tykk, ifølge NASA. Den største gapet i ringene kalles Cassini-divisjonen, oppdaget av italiensk-født astronom Giovanni Cassini i 1676.

Cassini-oppdrag

NASA lanserte Cassini-orbiteren den 15. oktober 1997 for å studere Saturn, inkludert dens ringer og måner. Cassini ankom 30. juni 2004 og avsluttet sitt oppdrag i juni 2008. En oppdragsutvidelse til 2010 gjorde det mulig for Cassini å observere planetenes årstider under sin august 2009 equinox. Gassjegten Saturn er kjent for ringene som omgir planeten. Ringene, hvorav de fleste består av milliarder partikler med frosset vann, har ført til utallige teorier siden deres oppdagelse.