Hvordan en induksjonsvarmeapparat fungerer

 

Induksjonsoppvarming

En induksjonsvarmeapparat kan virke mystisk. Det skaper varme mens det fortsatt er kjølig å ta på. Induksjonsvarmeanordninger er innarbeidet i bolig-, kommersielle og industrielle applikasjoner fordi de gir fordeler over andre typer oppvarming.

Hva er det?

Induksjonsoppvarming er en form for oppvarming av metaller der det ikke er kontakt mellom varmekilde og hva som blir oppvarmet. Høyfrekvent elektrisitet oppvarmer ledende materialer for å skape en sirkulerende elektrisk strøm som 'inducerer' varmen. Elektromagnetiske bølger overfører varmen fra spolen slik at den ikke blir varm selv.

Hvordan det Arbeider

Høyfrekvente strømforsyninger veksler strøm gjennom en arbeidsspole. Et intenst og raskt skiftende magnetfelt opprettes innen spolen. Et arbeidsstykke (eller stykke som vil bli oppvarmet) plasseres innenfor dette rommet. Den magnetiske strømmen flyter gjennom arbeidsstykket som skaper eddystrømmer, som skaper varmen. Hvor mye oppvarming kan gjøres, avhenger av størrelsen og typen materiale som arbeidsemnet er laget av.

Spoledesign

Siden spolen skaper magnetfeltet for induksjonsoppvarming, er spoledesign viktig. Spole er vanligvis laget av kobberrør, varierer fra 1/8 til 3/16 tomme i diameter. Spolen vil bli tilpasset rundt arbeidsstykket slik at spolen kan være av varierende former. Den tilpassede passformen er nødvendig fordi det er et forholdsmessig forhold mellom mengden strøm og avstanden mellom spolen og arbeidsemnet. Jo nærmere de to spolen og arbeidsstykket er, jo hetere arbeidsstykket kan bli.

Bruk

Induksjonsoppvarming er en rask, konsistent og kontrollert måte å binde ledende materialer på. Siden kokekar er metall, kan induksjonsvarme brukes til å lage mat med enten ovner eller ovner. Det har også blitt tilpasset for bruk i ovner for å varme boliger. Andre applikasjoner som involverer smelting eller sveising kan oppnås ved induksjon.

Fordeler

Induksjonsvarme gir konsekvent varme øyeblikkelig og når 2000 grader på mindre enn et sekund, noe som gjør den attraktiv for industrielle applikasjoner. Det er ingen slitasje på deler rundt de oppvarmede delene. Induksjon forurenser ikke miljøet og det er veldig effektivt. Induksjonsovner er typisk mer enn 45 prosent mer effektive enn andre ovner, ifølge Induction Atmospheres.