Hvordan bygge en honningbi boks

 

1.

Mål to rektangulære stykker av 1 'bord til 9 u0026 # xBE;' høy og 20 'lang for sidene av bieboksen, og merk dimensjonene med en blyant.

2.

Mål to rektangulære stykker med 1' bord til 9 u0026 # xBE

3. Bruk en sirkelsag for å kutte ut de fire sidene av honningbi-boksen, og å klippe en ås som er 3/8 'bred og u0026 # xBE;' dyp på de øverste og nedre kantene av boksen ender for å hvile rammene til bikuppen.

4.

Spik de to sidene til de to ender, plasser en spiker på hver hjørne av boksen.

5.

Mål og kutte to striper med 1 'bord 17' lang og 2 'bred og spik stripene langs endets ytre toppkant av boksen for å sikre sidene av honningbi-boksen på plass.

6.

Mål og kutte to stykker kryssfiner 16 u0026 # xBD; bred og 21 'lengre etter toppen og bunnen av bee-boksen.

7.

Mål og kutte to stykker 2' x 4 'bord 16 u0026 # xBD; ' lang, og spik dem til de korte kanter av bunnplanken, en langs hver kant, for å heve honningbi-boksen opp av bakken.

8.

Mål og klipp fire strimler med 1 'tre for å legge som stigerbrett til bunnkanten av esken før du installerer kryssfiner --- to 20' striper, en 15 'strip og en 7' stripe, alle 1 'bred.

9.

Vri kassen over og spik strimlene av tre til bunnen, nagle 7 '-remmen til en av endene, og la et hull for biene komme inn i bikuppen.

10.

Spik kryssfinerbunnen til bee-boksen.

11.

Mål og kutte to striper med 1 'tre 16 1 / 2 'lang og 1' bred og spiker til hver side av de korte endene av lokket for å tjene som håndtak for å plukke opp lokket.

12.

Sett lokket på toppen av boksen med den flate siden av kryssfiner ned, flush med toppen av boksen.

13.

Sand hele boksen og lokket, og lakk ytterflatene av Bee-boksen hvit.

14.

Bestil og monter rammer for å fylle boksen a nd komme i gang på din bikube.

Å bygge en honningbi-boks er et relativt enkelt snekkerprosjekt, men det krever bruk av standard trebearbeidingsutstyr og verktøy. Å ha en bikube på eiendommen din kan være en interessant og givende måte å høste honning og observere livene til bier, og å bygge egen bæreboks reduserer kostnadene ved å heve bier. Når du har bygget bee-boksen, må du bestille spesielle biavlforsyninger, for eksempel bier for å introdusere til boksen og rammer som biene vil bygge sin bikube.