Hvordan sette opp fotolys

 

1.

Sett opp bildet ditt. Din belysningsarrangement er avhengig av motivet og stemningen du vil opprette. For eksempel krever et stille liv for en reklame rikelig med lys fra alle vinkler, men portrettbelysning er mer teknisk og avhenger av hvilken effekt modellen ønsker.

2.

Vurder omgivelsene belysning i rommet. Ambient belysning kommer fra naturlige vinduer og innebygde lys. Selv om filtrert lys fra et vindu kan tjene som hovedlys eller fyllingslys, kan lysrør med glødelampe gi uønsket fargetone på bildet ditt. Slå av rombelysning før du begynner.

3.

Bruk kontinuerlig lys hvis området du jobber med er lite. Selv om disse lysene kan bli varme på en modell, kan du lett måle lyset. Dessverre, blitsbelysning i små mellomrom, metter ofte digitale kameraer, og blåser høydepunktene i et skudd.

4. Legg pærebelysning i større mellomrom eller mål dem til fotograferingsparaplyer for å sprette Lyset og myke en hard flash. For å gjøre dette, sikte den åpne delen av paraplyen mot motivet ditt og plasser blitslyset direkte mot den åpne paraplyen. På denne måten brenner blitsen inn i den åpne paraplyen og spretter tilbake i en diffust og mykret tilstand.

5.

Sett hovedlyset for å oppnå ønsket effekt fra din modell og bruk fyllelysene for å myke sterke skygger. For eksempel plasserer en grunnleggende studio belysning oppsettet midt i tre lys. Den ene ansikter henne rett til siden av rett frem, mens en annen kaster et fylllys på henne fra en 45 graders vinkel på den andre siden. I tillegg balanserer en tredje fylle lys ut effekten ved å støte lyset fra litt bak og til siden av motivet.

Ordne studioflomlys for å skyte gjennom fotograferingsparaplyer hvis du vil ha en skyggefri og smigrende effekt. Dette er den aksepterte metoden for å skyte mat og små gjenstander, men det fungerer også bra i større skala med portretter. Legg de avrundede endene av paraplyene mot modellen og sett studio-lampene på motsatt side. Det filtrerte stoffet i paraplyen gir et mykt diffust lys for å belyse modellens ansikt og slette skygger.

Tips og advarsler

  • Hvis du bare ha ett studio lys, ikke gi opp. Prøv å plassere modellen på en stol ved et nordvendt vindu og bruke lyset til å belyse henne fra en 45 graders vinkel på motsatt side.
  • Juster lysene dine opp og ned for å skape smigrende ansiktsfunksjoner. For eksempel reduserer et hovedlys med en litt oppadgående vinkel skygger under øynene når modellens hake er oppvokst litt.
  • Ikke la studio lysene brenner når du ikke er i rommet. De kan raskt bli farlig varmt og skal falle eller komme i kontakt med stoff eller klær, en brann kan starte.
  • Fotografi handler om lys. De tidligste kameraene brukte langsomme lukkerhastigheter og brennbare materialer for å skape en lys eksplosjon, lyser motivene og brenner et bilde på en tintype. I dagens lysvalg og utstyr gjør bildet mye lettere, men lysene er ikke mindre viktige. Med mange lys å velge mellom, kan du enkelt sette opp et fotograferingsstudio og flytte lysene dine for å oppnå forskjellige effekter.