Produksjonsprosess av tinnbeholdere

 

Tinplate Rolls

Om gammeldags tegneserie lunsj bokser, mint godteri beholdere eller bakerier bokser, topp og bunn sammenlåsing stykker som danner tinn beholdere begynner som lange ruller av metall. Kjent som 'tinnplate' består dette materialet egentlig av rullede stålstrimler som er overflatebelagt med tinn via elektrodeposisjon. Når beholderprodusenten mottar en tynnplate, laster en arbeidstaker det på en maskin kalt en 'uncoiler' med en takmontert kran. Uncoiler mater arket gjennom par massive ruller som kontinuerlig klemmer og retter den.

Kopper og tegninger

Når de er rettet, går tinnplaten inn i 'cup-and-draw' -maskinen (aka 'stempling') . Først stenger en rad sirkelformede skjærstøper flere disker ut av arket. Nesten samtidig presser en rekke hydrauliske presser hver disk ned gjennom en liten, spesielt utformet åpning. Dette trekker diskene inn i en vag 'cup' form som er en forløper til den endelige beholderen. Deretter presses koppene i serie dypere og dypere formene til kroppene deres oppnår de riktige kurver, hjørner og glatthet.

Opprette en perle langs kanten

Når koppene har fått sine overflater riktig støpt, er den skarpe Kantene rundt åpningene deres må foldes / rulles inn i en jevn, rørformet leppe kalt en 'perle'. Bunnstykkene bruker 'innvendige' perler, dannet ved å brette kantene innover. Toppstykkene bruker 'utvendige' perler, hvor kanten er brettet litt og deretter rullet over seg selv for å lage en dekorativ høyde.

Embossing

Mange tinnbeholdere har tredimensjonale teksturer eller grafikk på sine flate flater, f.eks. , Altoid-lignende godteri og gammeldagse tegneserie lunsjer. For å oppnå dette presses overflaten i en hydraulisk trykk mellom to spesielle slag. Den første stansen (kjent som den 'mannlige' enden) bruker en konveks, utragende kopi av designet som skal preges. Den andre punchen (kjent som den 'kvinnelige' enden) bruker en konkav, scooped-out kopi av designet. Når man presser sammen, strekker den mannlige enden metallet utover, mens den kvinnelige enden styrer strengen, holder den ubebrevne overflaten flatt og fyller inn interne detaljer.

Maling

Først lastes de nybegynne beholderstykkene med åpning- ned på et spesielt sprøyteapparat. Deres eksteriør blir deretter primet og spray-malt. Mange fabrikker har automatiserte sprøytekamre med konstant resirkulerende strøm av malingsdråper, mens andre bare har arbeidssprøyte for hånd.

Litografi

Hvis beholderens præging er en del av et bilde, blir malingen påført hevet overflate med en datamaskinstyrt litografimaskin. Etter å ha passert varmen, er brikkene klare til frakt.