Bruk av Chainlink gjerder i dyreparker

 

Beskyttende kontakt

Noen ganger vil zookeepers samhandle med dyre dyr gjennom beskyttende kontakt ved hjelp av chainlink gjerder. Dette betyr at keeper er på den ene siden av gjerdet mens dyret er på den andre siden. Gjerdet er en barriere som beskytter både keeper og dyr, men har også hull slik at begrenset interaksjon kan finne sted. For eksempel, dyreparkere holder ofte treningsøkter med dyr som gorillaer under slike omstendigheter. I løpet av en treningsøkt kan zookeren overfladisk inspisere gorillas kroppsdeler, for eksempel føtter eller hender. Som en belønning for at dyrkeren kan inspisere kroppsdelene, kan gorillaen motta biter av mat som salat og epler gjennom chainlink gjerdet. Uten beskyttende kontakt ved hjelp av chainlink gjerd, vil disse interaktive treningsøktene ikke være mulig.

Holde dyreliv ut

Et annet formål for kjedelegg gjerder i dyreparker er å holde villdyr ut av utstillingsplassen i dyrehagen dyr. Fugler og små pattedyr som kan klemme gjennom chainlink gjerdet vil sjelden utgjøre en risiko for dyre dyr. Det er imidlertid andre dyr som kan være en større trussel. Chainlink gjerder er effektive for å holde ut store pattedyr, for eksempel coyoter og pumas, samt rovfugler, som eagles og hawks, som kan være i stand til å jakte og drepe mindre dyre dyr.

Zoo Security

Chainlink gjerder kan brukes i noen tilfeller for å håndheve grensen til dyrehagen eller bestemte områder i dyrehagen. Et høyt nok chainlink gjerd kan være effektivt som en grense rundt dyrehagen. Siden dyrehagen grensen må være sikker, kan chainlink gjerdet bli forsterket med sperretråd for å holde folk ute. Et kjedeledd gjerde er også et godt gjerdealternativ for å legge til områder i dyrehagen som kun er tilgjengelig for ansatte eller autorisert personell. En chainlink gate med en lås vil videre sikre sikkerheten til slike private rom i dyrehagen. Det finnes en rekke bruksområder for chainlink gjerder i dyreparker. Chainlink gjerdet er unikt siden det er solid og sikker, men man kan se gjennom chainlink. Disse egenskapene er nyttige i dyreparker hvor dyreparkere jobber tett med et stort utvalg av dyr, hvorav noen kan være svært farlige. Når man vurderer bruk av kjedelegg gjerdet i en dyrepark, må man alltid sørge for at det ikke er fare for at et dyr blir sittende fast i kjederelatene.