Deler av fossilt brensel

 

Swamps, Trees and Ferns

I løpet av karbonperioden var trærne mye større enn i dag, og jorden var dekket med et sumplandskap fylt av overstørrede bregner, busker og store klumper av alger. De store alger dekket også verdens hav.

Fra torv til kull

Når planter og trær døde, sank de til sumpbunnene for å lage lag av torv. Over millioner av år ble vannet presset ut av denne torven og ble til kull.

Diatomer

Bittesmå sjødyr var ikke større enn et pinhode, diatomer hadde muligheten til å ta sollys og konvertere det til lagret energi. Da diatomene døde, ble de komprimert av havets dybder, vende seg til karbon og deretter olje.

Drivstofflommer

Jorden beveger seg kontinuerlig og forandrer seg. Som lommer dannet i jordens underjordiske lag, olje og gass ble fanget i det nyopprettede rommet.

Naturgass

Naturgass er hovedsakelig laget av metan og er lettere enn luft. I sin rå tilstand har naturgass ingen lukt; en særegen lukt legges til den før den sendes til lagring eller rørledningssystemet, noe som gjør det lettere å oppdage gasslekkasjer. Naturgass, kull og olje utgjør de tre hovedtyper av fossile brensler. De ble alle opprettet i Carboniferous Period, som foregår i alderen av dinosaurene i hundrevis av millioner av år.