Hva brukes Magnesiumkarbonat til?

 

Tilskudd

Magnesiumkarbonat brukes som et muntlig supplement til personer med lavt magnesium i blodet, som oftest oppstår når noen bruker diuretika eller har mistet væske gjennom diaré eller oppkast, for eksempel.

Antacida < / h2> Meget rent magnesiumkarbonat er en vanlig antacida, men i store doser virker også som avføringsmiddel. Antacida inneholder ofte aluminiumhydroksid for balanse, siden det har en forstoppende effekt.

Håndkalk

Det meste av håndkriten som idrettsutøvere som gymnaster, klatrere og vektløftere bruker til å tørke hendene, er magnesiumkarbonat. Dette kritt absorberer vann lett og er ikke det samme som tavlekrit, som er kalsiumkarbonat.

Isolasjon

Dens isolerende egenskaper, samt det faktum at det er et giftfritt, ganske lett og ikke-brennbart stoff, gjør magnesiumkarbonat ideelt for tung isolasjon. Dette inkluderer skipsbygging, kjeleproduksjon og for tunge apparater som ovner og oppvaskmaskiner.

Tørkemiddel

På grunn av sine vannabsorberende egenskaper, legger noen produsenter matkvalitets magnesiumkarbonat til salt og mel som et anti-klumpemiddel . Magnesiumkarbonat (MgCO3) er et hvitt fast stoff som lett finnes i naturen som magnesitt, og som vanligvis forekommer i en hydratisert form, klynget med vannmolekyler. Den har noen industrielle anvendelser, som for eksempel i glassproduksjon, men også i hverdagsbruk.