Hva er de forskjellige typer snøkrystaller?

 

Nåler

Nåler danner rundt 23 grader F, og ligner lange og tynne kolonnelignende nåler.

Plater

Plater som danner 28 grader, har symmetriske mønstre og er ofte utførlige, intrikate og utstrålende mønstre.

Kolonner

Kolonner, lik nålene, er hul i begge ender; derved produsere en strå-lignende krystall. En kolonne s hule endepunkter er ikke synlige for det blotte øye.

Toppede kolonner

Toppede kolonner er en kombinasjon av kolonne- og platekrystaller. Caps skiller seg ut på grunn av eksistensen av plater i begge ender, noe som resulterer i i likhet med en trådspole.

Stellar krystaller

Stellar krystaller, oftest forbundet med feriebilder, er klassifisert på grunn av deres trelignende forgrening fra midten. Fernlignende dendritter har bladlignende mønstre som utstråler fra de trelignende grenene.

Spatialdendriter

Denne krystall kalles ofte som en strålende dendrit. Den er lett å skille på grunn av utstrålende armer eller plater som strekker seg i alle tre dimensjoner fra midten. I 1951 utviklet Den internasjonale kommisjonen for snø og is det internasjonale klassifiseringssystemet og offisielt navngitte klassifiseringstyper for syv typer snøkrystaller. Uregelmessige former, de vanligste av de syv typene, er naturlige snøkrystaller som ikke kan tilskrives en av de andre seks klassifiseringene.