Hva er forskjellen mellom TIG-sveising og MIG-sveising?

 

Elektrode

TIG-sveising bruker en wolframelektrode som ikke forbrukes under sveiseprosessen. MIG-sveising bruker en metallelektrode som dobler som fyllmateriale til sveiset og forbrukes under sveising.

Beskyttelsesgass

TIG-sveising bruker primært argon som skjermgass, med helium som av og til brukt. Argon er også den primære skjermgassen som brukes i MIG-sveising, men argonblandinger og karbondioksid brukes ofte til forskjellige anvendelser.

Fyllmateriale

TIG-sveising krever separat fyllmateriale i stang eller trådformat fordi elektroden er ikke konsumert. MIG-sveising leverer fyllmaterialet via elektroden.

Arbeidsstykkematerialer

TIG-sveising kan brukes på omtrent alt metall, fra stål til aluminium og eksotiske legeringer. MIG-sveising ble utviklet for ikke-jernholdige metaller, men kan påføres stål.

Vanskelighetsgrad

TIG-sveising anses å være vanskeligere enn MIG-sveising, fordi tettere toleranser må opprettholdes mellom elektroden, fyllestangen og arbeidsstykke. Tungsten inertgass (TIG) og metallinertgass (MIG) er to typer buesveisprosesser. Det er noen likheter mellom de to metodene og mange forskjeller.