Slik setter du på en utfyllingsblits

 

1.

Skriv motivet og ta en lysmåleravlesning for området du vil fylle.

2.

Still fyllestrålen til manuell, slik at du kan justere blitsinnstillingen.

3.

Still fyllelampen på en eller to f stopp under lesingen på lysmåleren. Hvis måleren leser f11, prøv en f8. Dette forteller blitsen som du faktisk skyter ved en bredere f-stop-innstilling (et lavere f-stoppnummer betyr en bredere blenderåpning). Blitsen vil ikke være like kraftig.

4.

Skyt motivet. Hvis du bruker et filmkamera, utvikler du og deretter juster innstillingen tilsvarende. Hvis du vil ha en høyere kontrast med en mørkere bakgrunn, la fyll-flashen 'ta over'. Kompensere en fjerdedel eksponering, i stedet for halvparten.

5.

Endre kamerainstillingen ved å redusere blenderåpningen på selve kameraet. Stopp et trinn eller to, fra en f11 til f8 eller f5.6. Legg fyllestrålen i en manuell innstilling.

Tips og advarsler

  • Auto-modusen gir den mest balansert eksponeringen med fyll-flashen, og legger til veldig interessante kontraster og skygger til motivet ditt. Ta alltid et bilde av motivet på autoinnstillingen først, og sammenlign deretter resultatene. Dette er den beste måten å lære å kompensere for fylleblitsen.
  • Hvis du stopper innstillingen på en fyllingsblits, kan du redusere kvaliteten på bildet ditt. For mye fylle flash lys vil etterlate et veldig hvitt, bleket skudd. Dette kan flate interessante skygger.
  • Innstilling av en fyll-flash innebærer riktig over eksponering for effekten av fylleblitsen. Du må også vurdere effekten av omgivende lys på motivet ditt. Generelt bør du følge innstillingene på auto-fill flash-skjermen, eller bare la fyll-flash-settet være automatisk. Men hvis du ønsker å sette fylleblitsen selv, bør du stille den til omtrent halvparten av innstillingsavlesningen på apparatet. Lukkerhastigheten kommer vanligvis ikke til å spille med hensyn til lysverdien. Lukkeren og blitsen skal synkroniseres, så lenge kameraet kan fungere i lukkerhastigheten på blitsen.