Slik starter du et Zine-bibliotek

 

1.

Finn et sted. Vurder å spørre en non-profit med relaterte interesser hvis de ville la deg bruke noen av deres plass. En plassering som er billig eller ingen kostnad er optimal.

2.

Hent bokhyller. Zines rekkevidde i størrelse, så ta hensyn til hyller som kan holde forskjellige zines.

3.

Få zines! Spør vennene dine, legg inn flygeblad rundt byen og be om innleveringer, og legg inn annonser på nettet. Folk er ofte ivrige etter å donere. Også, spør andre zinbiblioteker om å donere duplikatkopier av sine zines.

4.

Katalog zines. Det er mange forskjellige måter å gjøre dette på. Besøk offentlige biblioteker og andre zinebiblioteker for å få ideer. Noen zinebiblioteker bruker fortsatt en tradisjonell kortkatalog, mens andre finner en datamaskin og database mer effektiv. Du kan også bruke nettsteder som librarything.com til å katalogisere titlene dine. Du kan knytte zinbibliotekets nettsted til den elektroniske katalogen du lager.

5.

Bestem en metode for å organisere zinene (ex: etter farge, størrelse, emne, forfatter). Mange zine-biblioteker velger å organisere etter emne.

6.

Bestem hva retningslinjene dine for å sjekke ut materialer vil være. Hvor lenge kan elementer gå ut? bøter? Noen biblioteker er ikke utlånsbiblioteker, men tillater lånemenn å beholde materialer. Du kan vurdere dette alternativet hvis det er enkelt for deg å skaffe zines. Hvis du velger å være et lånebibliotek, lager du bibliotekskort. Cardstock vil fungere eller du kan laminere papir. Avgjøre en metode som virker for deg.

Bestem hvilke timer du vil være åpen og finn frivillige til å ansatte biblioteket i løpet av disse tidene. Reklame på høyskoler er en god måte å finne folk som har fleksible timer.

8.

Få ordet ut om ditt nye bibliotek. Annonser online, med flygeblad, på lokale arrangementer eller via ord av munn. Fortell andre lokale bokhandlere eller bibliotekarer å markedsføre biblioteket ditt.

En zine er en nonprofessional publikasjon som vanligvis er opprettet av et individ med det formål å få ordet ut om et bestemt emne, fortelle en historie eller dele informasjon. Det er alle forskjellige typer zines som spenner fra personlige zines til politiske zines til zines om ethvert emne du kan forestille deg. Hvis du har en stor samling av zines og ønsker å dele dem med verden, vil du kanskje starte et zinebibliotek.