Hvordan lage en roman ved hjelp av indekskort

 

1.

Skriv et setningssammendrag for hvert kapittel av romanen din på separate indekskort. For eksempel kan ditt første indekskort lese 'Kapittel 1: Louise overhører sin sjef, og diskuterer planer om å brenne henne fra advokatfirmaet.' Joyce Lavene og Jim Lavene, i 'Alt-veiledningen for å skrive en roman', forklarer at det å forklare det generelle plottet for romanen din på indekskort gjør det enkelt å flytte kapitler rundt hvis du må endre rekkefølgen av handlingen.

2.

Bruk flere kort til å utvikle detaljer for hvert kapittel. Barbara Shoup og Margaret-Love Denman, i 'Novel Ideas,' anbefaler å bruke en spørsmål og svar metode for å utvikle dine ideer. De foreslår at du søker å svare på spørsmål som 'Hva er introdusert' og 'Hvor mange scener er i kapittelet?' For hvert kapittel av romanen. Ta svar på disse spørsmålene ned på indekskort for hvert kapittel, for eksempel 'Kapittel 1 tegn: Louise, hennes sjef og en uidentifisert medarbeider. '

Utvikle handlingen i hvert kapittel ved å skisse individuelle scener på indekskort. Shoup og Denman forklarer at du burde Bruk ett kort for hver scene som oppstår i et kapittel. De foreslår å svare på '... hvem / hva / når / hvor / hvorfor spørsmål' for hver scene og deretter '... jotting ned observasjoner om karakter, tid og sted når du går. 'Når du har oppsummert hver enkelt scene på et indekskort, kan du eksperimentere med å organisere scenene på forskjellige måter for å finne den beste ordren for kapitlet.

4.

Legg til flere indekskort for å hjelpe til med utviklingen av andre aspekter av din roman. Catherine Lanigan, i 'Skrive den store amerikanske romansk roman', utforsker ains at du kan bruke indekskort til å utvikle tegn, beskrive innstillinger, utforske subplots og skissere forskning for din roman. Hun anbefaler å gi disse emnespesifikke indekskort overskriftene, for eksempel 'Tegn', 'Våpen', 'Innstillinger' eller 'Klær', slik at du raskt kan identifisere og få tilgang til informasjonen på kortet gjennom hele skriveprosessen.

Tips og advarsler

  • Bruk et notatkortfelt med alfabetiserte eller nummererte delere for å holde indekskortene dine organisert og lett tilgjengelig. Lavene og Lavene forklarer at 'fordi boksene er selvforsynte, kan svært lite informasjon komme seg unna.'
  • Unngå forvirring når du arbeider med flere synspunkter ved å fargekoding indekskortene for å representere ulike punkter i utsikt. Shoup og Denman forklarer at 'dette vil hjelpe deg med å etablere den beste sekvensen og balansen i synspunkter ...' i boken din.
  • Å skrive en roman kan virke som et skremmende prosjekt, men du kan forenkle prosessen ved hjelp av indekskort for å hjelpe deg med å holde oversikt over alt fra innstillingen av romanen til individuelle scener for hvert kapittel. Ikke bare kan tre-til-fem indekskort fungere som uvurderlige verktøy for å fange ideer under brainstorming økter, de kan også hjelpe deg med å utvikle dine ideer og fylle ut tomten til din roman.