Slik fjerner du bakgrunnsbakgrunnen og utgjør en vegg for maling

 

1.

Pierce tapetet, ved hjelp av et tapet scoring verktøy. Skyv verktøyet mot tapetet, effektivt kutte små hull i overflaten, slik at vannet kan trenge inn.

2.

Bland 1 liter varmt vann med 1 ts. av eddik. Mørk det tapte tapetet med løsningen, bruk en sprøyteflaske eller bøtte og svamp.

3.

Vent 30 sekunder. Skrape tapetet fra veggen, ved hjelp av en 3- til 6-tommers bred kniv. Skal så mye av bakgrunnen som mulig, med fingrene. Fjern stædige biter av tapet med en metallisk kittkniv.

4.

Vask tapetlim fra veggen med et trisodiumfosfatrensemiddel, ved hjelp av en grov svamp. Skyll veggene med filler. Vent to til fire timer for veggene å tørke.

5.

Fyll hull eller sprekker i veggen med spacklingpasta. Glatt pastaen, ved hjelp av metallkittkniven. Vent seks timer etter at pastaen herdes. Glatt den tørkede spacklingpastaen ved å slipe den med 220-grit sandpapir.

6.

Dekke deler av veggen du ikke vil male med profesjonell malerens tape.

Tips og advarsler

  • Wallpaper scoringverktøy er tilgjengelig på malerier og oppussingsbutikker.
  • Tidligere ble fjerning av tapet like enkelt som å fukte overflaten og omhyggelig peeling og skraping med en bred putty kniv. Disse dager består tapet av flere lag og vinylbelegg, designet for å holde fuktighet ute. Hvis du trenger å fjerne en bakgrunnsbilde og prep veggen for maling, må du bruke en bestemt strategi som vil løsne papiret slik at det kommer bort fritt. Feil teknikk kan skade den underliggende veggen.