Hva er kunstens funksjoner i Amerika?

  Den kreative kunsten har tjent mange formål i Amerika. Kunst er estetisk behagelig, og gir enkel nytelse til mange mennesker. Kunst er kommersielt lønnsomt, og gir en måte for bedrifter å forholde seg til sine kunder og markedsføre sine varer. Kunst er kulturelt opplysende, og reflekterer tiden til menneskene som skapte den.

Estetisk verdi

Ren estetisk verdi er en av de mest betydningsfulle kunstfunksjonene i det amerikanske samfunnet. Kunstnere som Gilbert Stuart, Ansel Adams, Andy Warhol og Jackson Pollock skapte verk som har gitt glede til millioner. Kunst kan dypt påvirke mennesker, med hver person å bringe sine egne erfaringer og synspunkter. Kunst gjør folk tenker, vurderer begreper de kanskje ikke har tenkt på før. Kunst kan føre til at betrakteren stiller spørsmål om eteriske bekymringer, som liv og død, og hensikten med vår eksistens.

Kommersiell og politisk kunst

Art har blitt brukt i politiske og kommersielle kampanjer. Tenk på Uncle Sam-kunstverket som ble brukt i propaganda i WWI, eller WWII-arbeidet til Norman Rockwell oppmuntrende amerikanere til å kjøpe krigsobligasjoner. Det var også det ikoniske bildet av Rosy the Riveter som viste kvinners endringsrolle under andre verdenskrig. I kommersielle applikasjoner har kunstverk blitt brukt til å selge produkter eller fremme tjenester. Selv mennesker som ikke besøker kunstgallerier eller museer, blir ofte utsatt for amerikanske mestere og bevegelser gjennom kommersielle kampanjer.

Reflekterende kultur

Art i Amerika har ofte vært en refleksjon av tiden kunstnene bodde i. Great American kunst er ofte født ut av amerikanernes kamp under overgangstider, samt kriser og sosiale endringer i samfunnet. Spesielt kan kunstneriske påvirkninger i USA ses gjennom bevegelsene som ble født ut av unike amerikanske erfaringer. Horror i borgerkrigen, som reflekteres i arbeidet til Mathew Brady, var en av de første forsøkene på å bruke fotografisk kunst for å påvirke den offentlige mening. Artisterne i Depresjon-æra Works Progress Administration skapte kunst over hele Amerika for å gi håp til massene .