Hvordan bryr seg om en skadet kolibri

 

1.

Samle kolibri nøye om den har strømmet inn i et vindu og legg det opp langt unna potensielle farer som katter eller hunder. Etter å ha ventet flere minutter (en halv time på det meste) i løpet av hvilken tid fuglen ikke har gjenopprettet eller fløyet bort, må det tas ytterligere tiltak.

2. Legg forsiktig skadet fugl i skobox eller en liten boks med lokket på den. Pass på at du har foret innsiden av esken med enten vevepapir eller toalettpapir. Poke hull i esken før du plasserer fuglen på innsiden for å sikre at den har luft.

3.

Gi kolibri for å hjelpe den til å gjenvinne styrke. Forbered en sukker-vann løsning for fuglen ved å blande 1 ts. sukker med 4 ts. av vann. Bruk en sprøyte for å hjelpe fuglen til å mate ved å bringe hans eller hennes nebb til sprøyten. Klem aldri sprøyten eller tving fuglen til å spise fordi du kan skade eller drukne ham. Hvis du ser bobler kommer fra siden av fuglens beak og du kan se tungen hans beveger seg, spiser han. Hvis fuglen gis for luft, stopper du hva du gjør og prøv igjen etter at fuglen har slappet av. Det kan hende du trenger å tilby sukkervann hvert 30. minutt til du ser en endring i fuglens status.

4. Få fuglen til en dyrelivsrehabiliterer hvis du har lagt merke til at fuglen bløder eller at fuglen har lidd andre alvorlige skader (angrepet av en katt, syk). Også, hvis fuglen ikke ser ut til å ha gjenopprettet etter trinnene ovenfor, kan hun trenge ekstra forsiktighet. Det er alltid best å ta fuglen for å få hjelp på dette tidspunktet.

Tips og advarsler

  • Det beste å gjøre for en skadet kolibri er å få det medisinsk hjelp.
  • Det er visse lover om å holde kolibrier i fangenskap. Når du merker at fuglen er tilbake til normal, er du pålagt å frigjøre den umiddelbart.
  • Selv om du har forsøkt ditt beste for å hjelpe den skadede fuglen, vær oppmerksom på at kolibrier er de vanskeligste fuglene å hjelpe når skadet.
  • Det er anslagsvis 1 million til 1 milliard hendelser i året hvor fugler dør etter å fly inn i vinduer. Ikke bare er vinduer farlige for fugler, men også katter, hunder og sykdom. Hvis du har funnet en skadet kolibri, må du ta forholdsregler og hjelpe fuglen umiddelbart, fordi få av dem kan overleve noen form for traumer eller sykdom de lider av. Det er noen ting du kan gjøre for å hjelpe en skadet kolibri i håp om å hjelpe den tilbake til naturen.